logo F1online.sk

Marko prvýkrát naznačil možný odchod Gaslyho: Na rok 2024 je voľný

Pierre Gasly a Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2022

Dokedy bude Pierre Gasly viazaný Red Bullu? Sezóna 2023 bude v podstate už jeho desiatou pod patronátom Helmuta Marka. Jeho pokusy nájsť si na rok 2023 iné pôsobisko, narazili na odpor rakúskeho veterána sveta motoršportu. Ten mohol Gaslymu „zamávať pred očami“ platnou zmluvou s Red Bullom, ktorá ho prinútila zotrvať v AlphaTauri aj v roku 2023. Čo však bude v roku 2024?

Už v prvej polovici sezóny bol Pierre Gasly potvrdený v tíme Scuderia AlphaTauri na rok 2023. Na rozdiel od právnikov Alpinu v prípade Oscara Piastriho, boli právnici Red Bullu zrejme dôslednejší. Všetko nasvedčuje tomu, že Gasly nemal na výber a jeho osud bol plne v rukách Helmuta Marka. Ten s ním mal platnú zmluvu aj na rok 2023 a rozhodol, že musí zostať v AlphaTauri.

Aké sú však ďalšie zmluvné záväzky oboch strán? Gasly už skôr avizoval, že rok 2023 by mal byť viac-menej jasný, avšak už nie tak jasne sa vyslovil smerom k roku 2024. Marko to teraz urobil zaňho, Pierre vraj bude po sezóne 2023 voľným agentom a bude si môcť svojvoľne vybrať svoje pôsobisko.

„Áno,“ odpovedal Marko na otázku Motorsport-Total.com, či je ochotný Gaslyho pustiť za atraktívnejšími príležitosťami podobne, ako to urobil v prípade Carlosa Sainza. „Máme spolu dobrý vzťah. Ako líder tímu bol v AlphaTauri v posledných rokoch veľmi úspešný.“

„Avšak pokiaľ ide o časy na jedno kolo, Júki Cunoda je už na jeho úrovni. V pretekoch tomu tak však zatiaľ nie je. Gasly si však finančne prilepšil, zvýšili sme mu plat, hoci sme to nemuseli urobiť,“ dodal Marko.

„Pérez má platný kontrakt do konca sezóny 2024, čo Gaslymu bráni v presune do Red Bullu na rok 2023. Od roku 2024 bude Gasly voľný,“ prehlásil poradca Red Bullu.

Súvisiace články