logo F1online.sk

Zmluvu s Red Bullom mám platnú ešte na jeden rok, opakuje Gasly

Pierre Gasly a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 8. 2022

Pierre Gasly bol dlhodobo „jazýčkom na váhach“ prestupového trhu. Francúzsky pretekár patril k najlepším jazdcom minuloročnej sezóny a vzbudzoval značný záujem. V tomto roku to však bolo o trochu inak. Sčasti za to môžu slabšie výkony AlphaTauri (ale asi aj jeho samého), avšak aj veľmi skoré oznámenie jeho zotrvania v talianskej stajni aj v roku 2023.

Je až zvláštne, že keď sa spustila celá prestupová sága okolo Fernanda Alonsa, Oscara Piastriho a Daniela Ricciarda, meno Pierra Gaslyho sa v prestupových špekuláciách takmer neobjavilo. Už v prvej polovici roka totiž bolo oznámené, že Francúz zostane pilotom AlphaTauri aj v sezóne 2023.

Veľa ľudí sa pýtalo, prečo sa rozhodol zostať, no možno by sa mali pýtať, či mal vôbec na výber. Už vlani totiž Gasly novinárom povedal, že jeho zmluva s Red Bullom je platná aj na rok 2023. Na rozdiel od Oscara Piastriho sa mu očividne vyviazať nepodarilo. Znie to až neuveriteľne, no budúca sezóna bude už jeho desiatou pod patronátom Helmuta Marka a Red Bullu.

„S Red Bullom mám ešte stále rok platnú zmluvu,“ zopakoval Gasly v rozhovore pre Motorsport.com. „Tuším, že o mojom mene kolovalo množstvo špekulácií, pretože Red Bull oficiálne neoznámil, aké má so mnou plány. Aspoň ja si teda myslím, že toto je ten dôvod.“

„Kvôli veľkému množstvu špekulácií som sa stretol aj s Helmutom Markom, keďže sa nad rámec zmluvných povinností každý rok stretávame a hovoríme spolu o budúcnosti. Veľmi jasne mi povedal, že ma chcú ponechať v AlphaTauri.“

„Keď predĺžili zmluvu s Pérezom, chceli, aby som zotrval tam, kde som. Budeme teda pokračovať spoločne až do vypršania mojej zmluvy s Red Bullom. Budúca sezóna bude už mojou desiatou ako jazdca Red Bullu, čo je neuveriteľné. Čo bude potom? Ešte uvidíme,“ dodal Gasly.

Súvisiace články