logo F1online.sk

Ešte som nehovoril so žiadnym tímom, hovorí Čou

Kuan-jü Čou
© DPPI/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 8. 2022

Tohtoročná letná prestávka sa už tradične nesie v duchu prestupov. Zvlášť po tom, čo nám priniesol prvý týždeň po Veľkej cene Maďarska. Nie sú to však len McLaren a Alpine, ktorí majú potenciálne otvorené nejaké miesta v kokpitoch, ale aj Alfa Romeo. Švajčiarsky tím v najbližších týždňoch čaká rozhodovanie o budúcnosti čínskeho pilota Kuan-jü Čoua.

Toho môže ohroziť najmä francúzsky mladík Théo Pourchaire, ktorý momentálne bojuje o titul v juniorskej Formule 2. Zatiaľ nevedno, aké sú myšlienkové pochody šéfa stajne Frédérica Vasseura, avšak platí, že s výkonmi čínskeho pretekára panuje všeobecná spokojnosť.

„Ešte som nehovoril so žiadnym tímom,“ prehlásil Kuan-jü Čou na margo tohtoročného prestupového obdobia. „Som v Alfe Romeo spokojný a cítim sa tu dobre zahniezdený.“

„Začiatkom sezóny som možno mal trochu obavy o svoju budúcnosť, ale teraz sa príliš neobávam. Myslím si, že som sa už dostal do bodu, kedy som sa osvedčil a dostal do tempa. Teraz je mojou úlohou si to udržať, zlepšiť svoju konzistenciu a krôčik po krôčiku sa do konca roka naďalej zlepšovať. Nateraz som celkom spokojný so spoluprácou s týmto tímom,“ dodal Čou.

Čínsky mladík svojimi výkonmi v doterajšom priebehu zaujal. Síce na tom bodovo nie je tak dobre ako skúsenejší Valtteri Bottas, ale jeho výkony boli určite dostatočne kvalitné. Desiate miesto pri premiére v Bahrajne či ôsme miesto v Kanade určite patria medzi jeho najlepšie preteky v doterajšom priebehu.

Chvály sa dočkal aj od svojich šéfov. Technický riaditeľ Alfy Romeo Jan Monchaux označil Čoua ako „prekvapenie sezóny“. Šéf stajne Frédéric Vasseur zas povedal, že jeho zverenec odvádza „perfektnú prácu“. Jeho budúcnosť síce nateraz zostáva neistá, no pre Freda je typické, že si podobné rozhodnutia necháva až na neskoršiu fázu sezóny.

„Nemám pocit, že by som sa mal znepokojovať budúcou sezónou, hoci obdobie okolo Veľkej ceny Belgicka je tým správnym časom na rozhovory o budúcnosti,“ hovorí Čou.

„Snažím sa príliš nezaoberať tým, čo prinesie budúci rok a či budem mať sedačku alebo nie. Cítim, že ak budem pokračovať v tom, čo robím, a budem sa zlepšovať z pretekov na preteky, tak nevidím dôvod, prečo by som nemal zostať,“ dodal Čou.

Súvisiace články