logo F1online.sk

Vettel vysvetľuje, prečo nastúpil do Szafnauerovho Ferrari

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2020

Správy o tom, že Sebastian Vettel po Veľkej cene Veľkej Británie nastúpil s Otmarom Szafnauerom, šéfom Racing Pointu, do jeho Ferrari a spoločne odišli na neznáme miesto, obleteli svet Formuly 1. Špekulovalo sa nad tým, kam len dvojica mohla ísť. Vettel vo štvrtok všetko vysvetlil veľmi jednoducho; keďže mali spoločný smer cesty, tak sa Nemec nechal zviezť.

“Mali sme namierené na benzínku,” vysvetľoval Sebastian Vettel vo štvrtok v Silverstone, keď sa ho na jeho stretnutie so Szafnauerom spýtali novinári. “Za tou benzínkou on šiel domov a ja som pokračoval niekam inam.”

“Bol som v tom aute,” potvrdzuje pilot Ferrari. “Bavili sme sa hlavne o aute. Je to pekné auto. Je to Ferrari Pista! Spomínam si, že pred rokmi sme sa bavili o tom aute, teraz zrejme jedno zohnal. Povedal mi, že mu dochádza benzín.”

Vettel sa ho následne spýtal, kam ide. “Mali sme namierené tým istým smerom, tak som s ním šiel až po benzínku a potom som šiel niekam inam. Boli sme v jednom aute, ale mali sme na sebe masky,” ubezpečuje Nemec, ktorý týmto výletom de facto porušil nariadenia FIA o tom, že sa majú členovia padoku stretávať len s príslušníkmi svojej skupiny. “Je jasné, že nemôžeme byť od seba dva metre.”

O Vettelovom stretnutí so Szafnauerom informoval fotograf Mark Sutton. Rýchlo sa však toho chytil celý formulový svet. “Príde mi to trochu trápne, že dnes ľudia robia haló úplne zo všetkého. Ja v tom nevidím žiadnu tému do večerných správ, ale OK.”

Na odľahčenie Nemcovi vysvetlili, že predsa v priehradke spolujazdca mohla byť pokojne uložená jeho nová zmluva a v aute ju mohol podpísať. Vettel vzal všetko s humorom, ale dodal, že sa chcel so Szafnauerom len priateľsky porozprávať.

“Aj som niečo podpísal!” rozosmial sa Vettel. “Povedal mi, že to je zrieknutie sa zodpovednosti, keby havaroval… To bol vtip! To len pre istotu, keďže ľudia dnes všetko chápu tak trochu zle.”

“Ako som povedal, ja nemám žiadne novinky, nemám čo oznamovať. Otmara poznám už dlhý čas. Už som aj sedel v jeho aute a nikoho to nezaujímalo. Poznáme sa už dlho. S ľuďmi, s ktorými sa poznáte, sa aj rozprávate — nie je to nič nezvyčajné,” doložil štvornásobný šampión.

Na záver dodajme, že Vettel sa v jednom zo štvrtkových rozhovorov vyslovil, že potom, čo sa rozlúčil so Szafnauerom, nastúpil do svojho auta a spolu s trénerom odišli. Sutton však tvrdil, že Vettelovo auto zostalo na okruhu…

Súvisiace články