logo F1online.sk

V druhom tréningu bol najrýchlejší Leclerc, hneď za ním Norris

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 7. 2022

Keď sme sa po prvom voľnom tréningu trochu sťažovali, že priniesol málo zaujímavého, v tom druhom sme si to trochu vynahradili. Našťastie sme nevideli žiadne nehody ani červené vlajky, avšak výsledky dvíhajú našu zvedavosť pred zvyškom víkendu. Najdôležitejšou informáciou zostáva, že Ferrari potvrdzuje svoju rolu mierneho favorita víkendu.

Charles Leclerc zajazdil v druhom voľnom tréningu najrýchlejší čas. Monacký pretekár sa na čele pohyboval prakticky v celom priebehu, až na krátky okamih, keď ho zosadil Lando Norris na McLarene. Britský mladík so svojím tímom v Maďarsku poriadne vystrkuje rožky, hoci by nejeden detailista poukázal na to, že pri svojom najrýchlejšom pokuse prekročil traťové limity, a tak by v „reálnych podmienkach“ tento čas neplatil.

Nič to však nemení na tom, že McLaren i Lando sú na tomto okruhu veľmi rýchli, veď Norris zdolal aj Carlosa Sainza a oboch pilotov Red Bullu, hoci ako sme už uviedli, prekročením traťových limitov v poslednej zákrute nejaký čas získal.

Tretie a štvrté miesto tak tesne za Landom obsadili Carlos Sainz a Max Verstappen. Dobrú rýchlosť McLarenu potvrdil aj piaty Daniel Ricciardo.

Teraz k tým, ktorí sa na tomto okruhu zatiaľ trápia. Množstvo sťažností zaznelo v piatku zo strany Sergia Péreza a oboch pilotov Mercedesu. Russell skončil ôsmy, Pérez deviaty a Hamilton desiaty. Posledný menovaný by po správnosti mal byť o niečo vyššie, keď svoj osobne najrýchlejší pokus zabalil kvôli premávke. Pred túto trojicu sa tak dostali Fernando Alonso a Sebastian Vettel.

Už teraz musíme upozorniť na to, že počasie sa môže v sobotu prudko zhoršiť. Beat Zehnder z Alfy Romeo dokonca pre Sky Germany upozornil na to, že kvôli prudkému dažďu a silným búrkam sa kvalifikácia môže odložiť až na nedeľu. Ak sa teda na okruh zajtra vyberiete, určite si nezabudnite pršiplášť.

FOM