logo F1online.sk

Racing Point zatiaľ ukazuje iba “záblesky”

Lance Stroll
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király5. 8. 2020

Racing Point v tomto roku disponuje veľmi solídnym autom, ibaže do bodového zisku sa to zatiaľ tak celkom nepremietlo. Tím má na svojom konte 42 bodov, v konštruktérskom poradí mu patrí piate miesto a okrem toho mu hrozí diskvalifikovanie z predchádzajúcich víkendov.

Celkovo to však mohlo byť omnoho lepšie, pretože monopost RP20 môže mať za určitých okolností aj na pódiá. „Musíme priznať, že zatiaľ sa to nevyvíjalo úplne dobre a v úvodných podujatiach sme spravili chyby – a to z mnohých rôznych dôvodov,“ povedal technický riaditeľ tejto stajne Andy Green pre Motorsport.com.

„V Silverstone sme výkonnostne neponúkli optimum, ale do istej miery je to aj mimo našej kontroly. Prišli sme totiž o jazdca a náš víkend sme z tohto pohľadu museli zmeniť. Neexistuje jedna vec, na ktorú by sme vedeli ukazovať prstom. Ide tu o veľké množstvo drobností, ktoré nám nepomohli. Videli sme záblesky toho, na čo naše auto má, ale je veľmi ťažké udržať ho na tomto vrchole dlhodobo.“

Podľa Greena je to v podaní jeho tímu aj preto také hore/dole, ale rovnako je na tom podľa neho viacero ďalších stajní. „My sa toho o aute každý deň učíme veľmi veľa. Tento nový koncept funguje celkom inak, ako naše minuloročné auto. Mali sme s ním len niekoľko dní v Barcelone ešte vo februári, keď bolo chladno. Vtedy sme ho museli pochopiť a aj preto sa naďalej učíme,“ dodal Andy Green.