logo F1online.sk

V prvom francúzskom tréningu bol najrýchlejší Charles Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2022

Štart do francúzskeho víkendu nám prebehol v pokojnom tempe. V horúcom francúzskom slnku sa všetkým jazdcom podarilo vyhnúť vzdialeným bariéram, ale nie všetkým sa podarilo vyhnúť chybám. Na Paul Ricard sa nám zatiaľ schyľuje k bitke medzi Ferrari a Red Bullom, kým Mercedes sa díva z trochu väčšej vzdialenosti než sme čakali.

Najrýchlejší čas zajazdil v prvom voľnom tréningu na Paul Ricard Charles Leclerc. Je však jasné, že on i Max Verstappen si ponechali viac ako dosť priestoru na zlepšenie. Leclerc zajazdil svoj najrýchlejší čas na opotrebovaných pneumatikách a Verstappen urobil vo svojom najrýchlejšom pokuse pomerne veľkú chybu, ktorá ho určite stála aj tri desatiny sekundy.

Všetko tak zostáva otvorené. Prvý sektor je zdá sa medzi oboma tímami vyrovnaný, v druhom kraľuje Red Bull a v treťom Ferrari. Sme teda zvedaví, čo nám prinesie druhý voľný tréning, v tom prvom nedelila prvého Leclerca a druhého Verstappena ani desatina sekundy.

Tretie miesto si so stratou troch desatín na tímového kolegu vyjazdil Carlos Sainz, ktorý však v prvom tréningu nenasadil novú podlahu a zbieral porovnávacie dáta. Štvrtý skončil s takmer sekundovou stratou na Leclerca George Russell a nádejný piaty najrýchlejší čas zajazdil na masívne vylepšenom AlphaTauri Pierre Gasly.

Domáci miláčik pritom prekonal aj Sergia Péreza, ktorý v úvode tréningu urobil chybu a roztočil sa. Auto síce nepoškodil, ale jedna sada čerstvých mäkkých pneumatík už nebude použiteľná do zvyšku víkendu.

Veľmi pekný výsledok zajazdil Alex Albon, ktorý skončil ôsmy tesne za Landom Norrisom a porazil aj Nycka de Vriesa, ktorý v prvom tréningu nahradil v kokpite Lewisa Hamiltona.

FOM