logo F1online.sk

Štart v Silverstone poznačila hororová nehoda, všetci zúčastnení sú našťastie v poriadku

Kuan-jü Čou
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2022

Štart Veľkej ceny Veľkej Británie poznačila určite jedna z najtvrdších nehôd, aké tento šport videl. Zapojilo sa do nej hneď niekoľko monopostov a pri sledovaní monopostu Kuan-jü Čoua, ako ide „po streche“ obrovskou rýchlosťou do bariér nám tuhla krv v žilách. Nikomu sa však nestalo nič vážne, pričom pri pohľade na niektoré zábery si hovoríme, že v bezpečí nemuseli byť ani diváci na tribúnach.

Krátko po zhasnutí červených svetiel sa v nájazde do prvej zákruty odohrala obrovská nehoda, ktorej sa zúčastnilo hneď niekoľko pretekárov. Pierre Gasly sa pokúsil prekĺznuť medzerou medzi Kuan-jü Čouom a Georgeom Russellom. Pilot Mercedesu však medzeru zavrel a Gasly poslal Čoua do strašidelných kotrmelcov. Čínsky mladík šiel „po streche“, jeho auto sa následne v štrku niekoľkokrát prevrátilo a preletelo aj bariéru. Zastavilo ho až oplotenie pod tribúnou.

George Russell bežal hneď na miesto nehody a v scéne akoby vystrihnutej zo 70. a 80. rokov utekal na pomoc svojmu priateľovi. Našťastie, nebolo to nevyhnutné. Čou síce zostal zakliesnený pod prevráteným monopostom, avšak maršalom sa ho podarilo vyprostiť. Číňan smeroval na vyšetrenia a s ním aj Alex Albon. Podľa dostupných správ však nemali žiadne viditeľné zranenia. Williams neskôr informoval, že Albon bol prevezený helikoptérou do nemocnice na preventívne vyšetrenia.

Vo svetle týchto informácií boli preteky neskôr reštartované.

Súvisiace články