logo F1online.sk

Russell v Mercedese zvážnel, všíma si Norris

George Russell
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2022

S Georgeom Russellom už nie je rovnaká zábava ako kedysi. Taký názor má na svojho krajana Lando Norris, ktorý zaregistroval, že odkedy je Russell v Mercedese, jeho veselosť sa do veľkej miery vytratila. Nové prostredie ho pretvorilo na svoj obraz.

Hoci medzi Landom Norrisom a Georgeom Russellom je viac ako ročný rozdiel, z motoršportového pohľadu sú to rovesníci; vyrastali spolu, pretekali proti sebe v juniorských kategóriách a aj do efjednotky vstupovali v tom istom čase. Fanúšikov dokonca často zabávali prostredníctvom svojich streamov, a tak sa dá povedať, že sa veľmi dobre poznajú.

Na začiatku tejto sezóny George Russell prestúpil do Mercedesu, čo bol ťah, ktorý mu prospel z hľadiska výkonov a výsledkov, ale nie osobnostne, myslí si Lando Norris, ktorý má o čosi väčšiu slobodu. “Môj manažér, môj tréner, moji rodičia, všetci sa snažili, aby som zostal sám sebou a nechceli zo mňa niekoho vyrábať,” povedal pre agentúru PA. “Vidím, že ostatní jazdci sú nejako tvarovaní podľa toho, s kým sú, v akých tímoch sa nachádzajú. Podľa mňa to nie je dobrá vec, berie im to osobnosť.”

Mnohým sa na modernej Formule 1 nepáči práve to, že piloti sa zväčša správajú ako “roboti”. Preto tak vynikol svojský Kimi Räikkönen, pri ktorom bolo jasné, že neverklíkuje frázy, ktoré ho naučilo PR oddelenie.

V Mercedese však Russell takú voľnosť nemá. “S Georgeom som vyrastal a bola s ním veľká zábava. Je to skvelý človek, ale v Mercedese je to iné; vyžaruje z neho iná energia, cítiť inú atmosféru. Už pri ňom nevidím tú zábavu. George je skvelý človek a myslím si, že s tou osobnosťou, ktorú mal pred pár rokmi, by bol ešte populárnejší.”

Jedna vec je však vystupovanie pred verejnosťou, druhá vec sú výsledky. A kým sa výsledky dostavujú, nič netreba meniť, pretože jazdiť za Mercedes je veľká výzva. “Nemyslím si, že by bol na vine Mercedes, ide tu skôr o ten tlak, ktorý v Mercedese cítite, tiež o to, že Lewis je vaším kolegom. To nikdy nie je ľahké.”

“Nechcete, aby to vyzeralo tak, že sa zabávate a blbnete. Na druhej strane sa však nikto nesťažuje, pretože George tento rok odvádza skvelú robotu, takže uňho to asi takto funguje dobre,” zamyslel sa Norris.

Súvisiace články