logo F1online.sk

V prvom kanadskom tréningu bol najrýchlejší Max Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 6. 2022

Formula 1 sa po troch rokoch vrátila do Kanady. Víkend odštartoval prvým voľným tréningom, v ktorom zajazdil najrýchlejší čas Max Verstappen. V najlepšej trojke nájdeme tri rôzne tímy, keďže Holanďana na pomyselných stupňoch víťazov doplnili Carlos Sainz a Fernando Alonso.

Prvý tréning prebehol bez prerušení, nehôd či vážnejších incidentov. Párkrát sa niekto ocitol veľmi blízko múra alebo sa ho dokonca dotkol. Zrejme o najvzrušujúcejší moment sa nám postaral miestny syseľ, ktorý sa za druhou zákrutou pokúšal prejsť z jednej strany trate na druhú. Bolo to o chlp, ale tomuto „chlapíkovi“ sa to napokon podarilo. Kanadský víkend tak pokračuje bez strát na životoch.

Na samotnej trati sa neudialo nič výnimočné. Esteban Ocon doplatil na plastovú tašku, ktorá sa dostala do brzdových kanálikov a spôsobila nemalé škody. Francúz sa po opravách vrátil na trať.

Tréning však skončil predčasne pre Landa Norrisa. Jeho tím na sociálnych sieťach uviedol iba toľko, že na aute objavili problém a na trať sa už nevrátia. Zatiaľ nevieme, aký charakter tento problém mal.

Pokiaľ ide o celkové poradie, tak sa nám na čele už tradične striedali piloti Ferrari a Red Bullu. Najrýchlejší čas napokon zajazdil Max Verstappen, druhý skončil Carlos Sainz a tretí Fernando Alonso, ktorý so svojím Alpinom opäť „vystrkuje rožky“. Štvrtý skončil Sergio Pérez a piaty Charles Leclerc, ktorý sa vôbec po prvýkrát v sezóne neumiestnil v prvom tréningu na prvom alebo druhom mieste.

Monačan nasadí v Kanade nové komponenty pohonnej jednotky, ale štvrté turbo (ktoré by viedlo k penalizácii) zatiaľ nie. Trest však neminie Júiho Cunodu, ktorý odštartuje z konca poľa.

FOM