logo F1online.sk

V treťom tréningu na čele Mercedesy, Verstappenovi chýbalo 0,3 sekundy

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

Sobotňajšiu prípravu na kvalifikáciu zvládli najlepšie Mercedesy. Valtteri Bottas si pripísal tréningové víťazstvo časom 1:25,873 pred Lewisom Hamiltonom. Britský pretekár zaostal len o 0,138 sekundy, čo značí, že sa môžeme tešiť na súboj minimálne medzi striebornými šípmi. Príliš ďaleko však neskončil ani tretí Max Verstappen, ktorému chýbali presne tri desatiny.

Na pomyselné pódiové priečky poškuľoval štvrtý Lance Stroll. Jeho nový tímový kolega Nico Hülkenberg skončil deviaty. Rozdiel medzi ružovými autami sa zo včerajších šiestich desatín skrátil na polovicu.

McLaren s vylepšeným monopostom obsadil piatu a siedmu priečku, Sainza s Norrisom rozdelil Charles Leclerc. Monačan sa opäť mohol venovať čisto príprave svojho auta, no Sebastian Vettel sa musel aj v treťom tréningu tohto víkendu vyrovnať s tým, že jeho monopost bude tento rok mimoriadne náchylný na technické problémy.

Kým v prvom tréningu prakticky nič neodjazdil a v druhom stratil kopu času kvôli “niečomu uvoľnenému” v jeho kokpite, dnes sa situácia zopakovala. Nemec ani teraz nemal plnú dôveru v jeho auto, keď mu zas povolilo “niečo okolo pedálov”.

Problémy mal opäť Alex Albon, no tentoraz technického charakteru. Po desiatich minútach tretieho tréningu chcel Red Bull s Albonom otvoriť dnešný program, no objavil “elektrický problém”, v dôsledku ktorého stihol Albon zajazdil len pár kôl v samom závere. V rámci opráv dostal novú batériu a skončil tesne pred Vettelom na trinástej priečke.

Kvalifikácia sa začne o 15:00.