logo F1online.skF1online.sk

Häkkinen o súboji Verstappen vs Hamilton: Čistý pretekársky incident

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király20. 7. 2021

Majster sveta z rokov 1998 a 1999  Mika Häkkinen si myslí, že nehoda Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom sa mala kvalifikovať ako pretekársky incident. Niečo také sa jednoducho môže stať.

„Nedeľná kolízia Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom bol čistý pretekársky incident,“ uviedol Lietajúci Fín vo svojom stĺpčeku pre Unibet.

„Keď bojujete v takých rýchlostiach a idete za víťazstvom, tak sa niekedy môžu stať aj takéto veci. Ako top pilot, ktorý chce získať majstrovský titul, tu nie ste preto, aby ste sa stiahli zo súboja. Našou úlohou je pretekať sa a zo svojich vlastných skúseností viem, že keď sa bijete koleso na koleso, vždy existuje možnosť, že sa autá dotknú.“

Bývalý obľúbený pretekár pripomenul, že z Maxa v súčasnosti ide obrovské sebavedomie. Vyhral už päť tohtoročných veľkých cien a po dobrom štarte bolo jasné, že Lewisovi nič nedá len tak zadarmo. Okrem toho poznamenal, že v komplexe Maggotts, Becketts a Chapel sa predbieha veľmi, veľmi ťažko.

„Lewis však verí sebe a svojmu autu v podstate rovnako. Dosiahol množstvo úspechov a má obrovské množstvo skúseností, čo znamená, že je veľmi koncentrovaný na víťazstvo a na to, aby voči Maxovi získal traťovú pozíciu k dobru.“

Kolízia sa napokon zrodila na mieste, kde podľa Miku „nechcete vyletieť“. Aj preto je rád, že Maxovi sa nič nestalo, čo považuje za „ďalší dôkaz toho, aké silné sú súčasné autá a akú fantastickú prácu FIA odvádza, keďže je možné odkráčať aj z takejto nehody. Tých 51G je taký náraz, ktorý v minulosti nebolo ľahké prežiť.“

Je v zásade jasné, že táto nehoda prinesie medzi oboch pretekárov určitú  nevraživosť. Mika Häkkinen nepoužil také tvrdé slovo, hovoril len o „ohni“.

„Ani jeden z nich dvoch nebude chcieť zopakovanie takej nehody, ale budú ešte viac odhodlaní v prípade ďalšej takejto vyrovnanej bitky nezvoľniť a ostať na plyne. Počas zvyšku sezóny uvidíme tvrdý boj a bude to ozaj fascinujúce,“ dodal Mika Häkkinen.

Súvisiace články

Diskusia