logo F1online.sk

Pérez: Räikkönen bol prehnaný optimista

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király20. 7. 2021

Sergio Pérez na Veľkej cene Veľkej Británie nebodoval a so stratou celého kola skončil šestnásty. Zažil aj kolíziu s Kimim Räikkönenom, ktorá sa zrodila počas ich boja o jedenástu priečku. Fín bol podľa neho prehnaný optimista.

Pérez si prvotné problémy narobil už v šprinte, v ktorom dostal šmyk a do pretekov potom štartoval z boxovej uličky. Po druhej zastávke v boxoch sa prepadol za Räikkönena a šesť kôl pred koncom sa ťukli. Komisári nepotrestali žiadneho z jazdcov.

„Myslím si, že bol prehnaný optimista,“ povedal Mexičan. Iceman vnímal všetko inak a mal pocit, že jeho súper ho „možno nevidel“.

„Na tento víkend potrebujeme určite zabudnúť,“ skonštatoval Checo Pérez. „Nedokázali sme tak napredovať, ako sme si predsavzali. Mali sme problémy s pneumatikami. Problém bol aj v tom, že sme sa dostali do DRS vláčika a potom sa predbiehalo ozaj veľmi ťažko.“

„Celkovo však určite bolo možné získať siedme miesto. Lanca a Fernanda som ešte mohol dostať, ale dosiahnuť viac by bolo asi veľmi ťažké. Na konci pretekov sme sa ešte zo strategických dôvodov rozhodli pre ďalšiu zastávku,“ pripomenul pretekár, ktorý tak zaznamenal najrýchlejšie kolo a nedovolil tento bod získať Lewisovi Hamiltonovi.

Z Kimiho Räikkönena bolo po pretekoch cítiť sklamanie, ale nie tak z nešťastného súboja ako z absentujúcej rýchlosti. Alfa Romeo má dosť pomalé auto.

„Je to tak, ako to je,“ zareagoval majster sveta z roku 2007. „Tieto preteky boli také, že som sa musel viac pozerať do zrkadiel ako dopredu. Bolo to len o bránení. Potrebujeme byť rýchlejší.“

Súvisiace články