logo F1online.sk

Podľa Josa Verstappena sa ukázal Wolffov charakter: Už nám volať nemusí

Zničený monopost Maxa Verstappena na VC Veľkej Británie 2021
© FOM
Ladislav Király
Ladislav Király20. 7. 2021

Hlavnou udalosťou Veľkej ceny Veľkej Británie bola kolízia Lewisa Hamiltona s Maxom Verstappenom. Holanďan po nej tvrdo vletel do bariéry a v majstrovskom boji stratil 25 bodov. Jeho strana ostala poriadne nahnevaná, ba priam vytočená, čo je jednoznačne cítiť aj zo slov Maxovho otca Josa.

Bývalý pretekár sa teraz pustil do športového šéfa Mercedesu Tota Wolffa. Ten sa zas a zas ozýval a pripomínal, no tentoraz ostal ticho. To, či je Max v poriadku, ho nezaujímalo.

„Dlhé roky sme boli v dobrom kontakte, neprestajne nám volal a natieral nám med okolo úst. Každý asi vie, prečo,“ hneval sa Jos Verstappen, ktorého slová cituje speed-magazin.de. „Včera (v nedeľu, pozn. red.) sa však neozval. Ukázalo sa, aký má charakter. Už nám volať ani nemusí.“

Max Verstappen sa po pretekoch hneval na to, ako sa Lewis Hamilton tešil z víťazstva a ako ho oslavoval. To, že Max je práve v nemocnici, ho zdanlivo nezaujímalo. „Keď je kolega v nemocnici, nemôžete víťazstvo oslavovať takto euforicky,“ skonštatoval Jos.

Napokon je však všetko v poriadku a Maxovi nič nie je. Na Hungaroringu bude pripravený na odvetu. „Zatiaľ je všetko OK,“ potvrdil Verstappen starší, podľa ktorého dostal jeho syn ťažké K.O. „Vyrazilo mu dych. Aj preto spočiatku nič nehovoril. Chcel opäť lapiť dych.“

Súvisiace články