logo F1online.sk

Podľa Massu nesmú tímy ignorovať Gaslyho: Je na to až príliš dobrý

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 6. 2022

Ďalší z „jazýčkov“ prestupového trhu? Francúzsky pretekár Pierre Gasly síce má zmluvu s Red Bullom aj na ďalšiu sezónu, ale záujem o jeho služby by tento rok mohol byť veľmi veľký. Slová podpory mu vyslal aj bývalý pilot Felipe Massa, podľa ktorého Gasly predviedol až dosť, aby si získal pozornosť niektorého zo špičkových tímov.

Sen o druhej šanci v Red Bulle sa mu už nesplní. Sergio Pérez podpísal pred Veľkou cenou Monaka dvojročné predĺženie zmluvy, vďaka ktorej by mal zostať tímovým kolegom Maxa Verstappena až do konca sezóny 2024.

To je zlá správa pre takého Pierra Gaslyho. Je možné, že francúzsky pretekár kvôli tomu zostane „zaseknutý“ v AlphaTauri až do konca budúcej sezóny. Možno sa mu však podarí nájsť spôsob, ako sa zo svojej súčasnej zmluvy vyviazať a v budúcom roku ho uvidíme vo farbách iného tímu.

„Výkony, ktoré z dlhodobého hľadiska predvádza, sú skrátka neuveriteľné,“ prehlásil Massa pre F1 TV.

Voľných miest však k dispozícii veľa nie je a nebude. Ako sme uviedli, Red Bull má „plné stavy“ do konca roka 2024, taktiež Ferrari a Mercedes do konca roka 2023. Snáď jediné dve možnosti predstavujú pre Gaslyho tímy McLaren a Aston Martin. Ten prvý sa medzi fanúšikmi skloňuje často, keďže v poslednom období bolo dosť populárne hľadať náhradu za Daniela Ricciarda.

Niečo také však z padoku nevyšlo a žiadny z insiderov Gaslyho s McLarenom nespája.

„V priebehu celého monackého víkendu bol naozaj rýchly. V kvalifikácii mu to nefungovalo najlepšie, podobne tak zo strategického hľadiska alebo z pohľadu načasovania červených vlajok. Veci skrátka nefungovali ideálnym spôsobom,“ hovorí Massa.

„Potrebuje dobré auto, pretože ukazuje, že dokáže jazdiť so špičkovým autom. Všetkým nám ukázal, že by vedel bojovať dokonca aj o víťazstvá,“ dodal Brazílčan.

Na otázku, či je podľa neho Gasly až príliš dobrý na to, aby ho top tímy ignorovali, Massa odpovedal: „Áno, ja si myslím, že áno.“

Pierre však v celkovom hodnotení v súčasnosti stráca na tímového kolegu Júkiho Cunodu, ktorý je v novej sezóne skutočne v dobrej forme. Massa nezabudol pochváliť ani japonského mladíka, avšak dodal, že potrebuje byť viac konzistentný.

„Myslím, že mu trochu tej konzistentnosti chýba. Na niektorých tratiach ukazuje rýchlosť a je naozaj konkurencieschopný. Dokáže poskladať dobrú kvalifikáciu aj dobré preteky s niekoľkými peknými predbehnutiami. Je to len o konzistentnosti a vieme, aká je tá vo Formule 1 dôležitá,“ povedal Massa.

Súvisiace články