logo F1online.skF1online.sk

Cítim sa naozaj dobre, teší sa Bottas

Valtteri Bottas
© DPPI/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2022

Valtterimu Bottasovi jeho posledný prestup naozaj vychádza. Po svojom konci v elitnom tíme musel zostúpiť do nižších poschodí „potravinového reťazca“. Napokon si vybral Alfu Romeo a po prvých siedmich veľkých cenách môžeme povedať, že si vybral dobre. Po osobnej i športovej stránke je spokojný aj sám fínsky pretekár.

Tomu sa v Monaku dostalo nečakanej pochvaly aj od Pierra Gaslyho, ktorý dostal otázku, aký je momentálne rozdiel medzi top tímami a stredom poľa, na čo francúzsky pretekár odpovedal, že „len Bottas ich občas dokáže vyzvať“.

A vskutku, Alfa Romeo C42 v jeho rukách miestami pôsobila ako auto, ktoré sa v niektorých fázach dokáže vyrovnať tým najlepším.

„Bol to dobrý, naozaj dobrý štart do sezóny,“ povedal Bottas v reakcii na Gaslyho komentáre. „Cítil som sa naozaj dobre v tom zmysle, že sa pokúšam byť najlepšou verziou seba samého a jazdiť spôsobom, akým jazdiť chcem.“

„Atmosféra v tíme je taká motivujúca a spôsob, akým sa ľudia snažia, je vskutku motivujúci aj pre mňa. Možno vás to posúva ešte viac. Takže áno, bol to pre nás dobrý štart do sezóny,“ dodáva fínsky pretekár.

Ten síce čelil aj problémom, a nie práve malým, avšak nezabudnime, že stajňa z Hinwilu nazbierala v posledných dvoch sezónach v súčte 21 bodov, kým po prvých siedmich podujatiach ročníka 2022 ich má už 41. A to by sme ešte mohli veľa hovoriť o nevyužitých príležitostiach či problémoch so spoľahlivosťou.

„Samozrejme, stále sú tu veci, ktoré sa dajú urobiť lepšie. Stále pracujeme na našich štartoch, ktoré neboli nijak skvelé a tiež na stabilite monopostu v rýchlych zákrutách. Je toho teda viac, čo môžeme čakať, ale pokiaľ ide o mňa osobne, tak to bolo dobré, aj keď stále to môže byť lepšie,“ dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia