logo F1online.sk

Cunoda: Max je najlepším jazdcom na rošte – hneď po mne!

Sergio Pérez, Júki Cunoda a Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2022

Môžeme to povedať celkom smelo, Júkimu Cunodovi sa v novej sezóne darí. Po zložitom prvom roku, počas ktorého bolo cítiť, že prišiel do Formuly 1 trochu nepripravený, podáva v novom ročníku presne také výkony, aké sa od neho aj očakávajú. Bodovo je zatiaľ pred tímovým kolegom Pierrom Gaslym a v „potravinovom reťazci“ Red Bullu smeruje nahor. Japonský mladík využíva pri tejto ofenzíve aj svoje sebavedomie, ktoré nijak neskrýva.

Ultimátny cieľ každého mladíka Red Bullu je dostať sa do hlavného tímu. Veď to je aj dôvod, prečo jazdecká akadémia tohto tímu vôbec existuje. Túto úlohu má teraz aj Cunoda, ktorého cieľ je jasný.

„Samozrejme, že sa chcem stať majstrom sveta,“ povedal o svojej budúcnosti v F1 Cunoda v rozhovore pre portál RacingNews365.com. Ako junior Red Bullu má jednoznačné meradlo, ktorým je momentálne najväčšia hviezda z liahne Helmuta Marka.

„Bolo by pekné jedného dňa jazdiť po boku Maxa Verstappena. Podľa mňa je v súčasnosti najlepším jazdcom na rošte – hneď po mne! Po svojom príchode do Red Bullu som sa toho od neho mohol veľa naučiť.“

„Samozrejme, ako majster sveta by som musel poraziť aj jeho. Ak porazíte niekoho ako je on, môžete sa právom považovať za jedného z najlepších jazdcov vo Formule 1. Max je cieľom, na ktorý musím v kariére mieriť alebo akýmsi referenčným pilotom. Dúfam, že s ním v budúcnosti budem môcť jazdiť v jednom tíme,“ dodal s nádejou Cunoda.

Tomu sa po zložitej nováčikovskej sezóne darí. V roku 2022 sa zatiaľ úspešne zbavuje niektorých nelichotivých nálepiek, ktoré si vlani vyslúžil. Teraz je omnoho pokojnejší a dodáva tiež potrebné výsledky. AlphaTauri nezastihla nová éra v tej najlepšej forme, ale Júkimu sa darí čas od času uchmatnúť nejaký ten bodík.

V doterajšom priebehu ročníka sa mu ich podarilo uchmatnúť viac než jeho tímovému kolegovi Pierrovi Gaslymu. Ten túžil po mieste v Red Bulle, avšak jeho nádeje tento týždeň definitívne zhasli.

„Len pri pohľade na jeho jazdu som sa od neho naučil veľa vecí,“ povedal na margo svojho tímového kolegu Cunoda. „Viac som sa však toho naučil mimo pretekárskych okruhov, napríklad sledovaním jeho správania alebo jeho prípravy na preteky. Vlani bol veľký rozdiel v tom, ako sa pripravoval na nový rok on a ako ja.“

Hovoríme tu pritom aj o jeho povestnej fyzičke, na ktorej musel Júki vlani naozaj poriadne zapracovať. Naproti tomu Gasly sa postupne zaradil medzi najväčších „bodybuilderov“ v padoku.

„Sú to detaily, ktoré mi pomohli sa zlepšiť ako jazdcovi, vrátane prípravy na pretekársky víkend. Tiež máme dobrý vzťah aj mimo okruhu, čo je taktiež super,“ dodal Cunoda.

Súvisiace články