logo F1online.sk

Gaslyho teší rýchlosť auta, no pred kvalifikáciou má rešpekt

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 5. 2022

AlphaTauri sa v druhom piatkovom tréningu dostala do prvej desiatky s oboma svojimi autami. Pierre Gasly a Júki Cunoda si preto môžu mädliť ruky na skvelý kvalifikačný a v konečnom dôsledku aj pretekový výsledok, keďže absolútne gro práce treba odviesť v sobotu. Francúzsky pilot má však obavy, či bude sobota taká priamočiara.

Pierre Gasly obsadil v piatok podvečer siedme miesto o dve desatiny za Russellom a o viac než dve pred Fernandom Alonsom. Zdá sa, že AlphaTauri by mohla trafiť do čierneho aj v dnešnej kvalifikácii.

“Z pohľadu výkonu som naozaj šťastný,” prezradil Pierre Gasly, ktorý priznal, že v druhom tréningu pohladil bariéru. Počas kola na mäkkej zmesi to s jazdou na istotu vôbec nepreháňal. “Celý čas sme boli na čele stredu poľa, to je pozitívne. Samozrejme, za volantom pracujeme poriadne tvrdo, ale to sa v Monaku očakáva.”

“Zatiaľ sme zaznamenali množstvo pozitív. Mne sa podarilo odjazdiť čisté kolá, všetko som poskladal a som konkurencieschopný. Nepovedal by som, že už sa v aute cítim stopercentne komfortne, pretože som sa párkrát dotkol bariéry, keď som hľadal limit, ale celkovo som spokojný. V sobotu sa pokúsime spraviť ďalší krok,” avizuje víťaz VC Talianska 2020.

AlphaTauri má rýchlosť, ale ako sa v Monaku zakaždým presviedčame, tá nemusí byť rozhodujúca. Kvalifikácia tu býva hektická a akákoľvek žltá či červená vlajka vám ju môže úplne pokaziť. Len si spomeňme na minuloročného držiteľa pole position Charlesa Leclerca, ktorý vlastnou nehodou znemožnil ostatným zlepšiť sa.

V Q1 pritom bude na trati celá dvadsiatka. “Musíme sa pokúsiť nájsť si miesto. Je to krátky okruh, bude na ňom veľa áut a súťaživých jazdcov, ktorí si na maličkej trati budú hľadať najlepšiu pozíciu.”

“Určite to nebude jednoduché. Istotne máme rýchlosť na postup do Q2, musíme sa len vyhnúť problémom, nespraviť chyby a nezapliesť sa do žiadnych hlúpych situácií. Koncentrujeme sa na sobotu,” doložil Gasly.

Súvisiace články