logo F1online.skF1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejší domáci miláčik Charles Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Prvý voľný tréning na Veľkú cenu Monaka nám priniesol vskutku intenzívne dianie. Piloti a ich tímy nezaháľali a snažili sa využiť každú minútu na trati. Najrýchlejší čas zajazdil domáci Charles Leclerc.

Už od prvej minúty bola aktivita na trati veľmi veľká. Na čele sa po väčšinu času striedali piloti Ferrari a Max Verstappen, teda až na krátkych pár minút, kedy sme mali na čele oboch pilotov McLarenu. Takmer všetci piloti zajazdili 30 kôl a viac, taký Alex Albon zvládol za 60 minút dokonca 39 okruhov.

Najrýchlejší bol napokon Charles Leclerc, ktorý tak zatiaľ potvrdzuje status Ferrari ako mierneho favorita víkendu. Druhé miesto obsadil Sergio Pérez, tretie Carlos Sainz. Toto trio však delilo mikroskopických 70 tisícin sekundy. Štvrtý Max Verstappen stratil 181 tisícin.

Boli sme tiež svedkami jedného prerušenia, o ktoré sa pravdepodobne postaralo MGU-K v útrobách monopostu Micka Schumachera. Technické problémy (v tomto prípade sa údajne jednalo o prevodovku) mal aj Valtteri Bottas, ktorý tak nezažil vôbec vydarený štart do víkendu, na ktorom je jeho Alfa Romeo považovaná za čierneho koňa.

Problémy mal aj Mercedes. Lewis Hamilton sa prakticky v priebehu celého tréningu sťažoval na poskakovanie. Nevieme zatiaľ, či sa jedná o fenomén, s ktorým Mercedes bojuje od začiatku sezóny alebo sa Lewis trápil s hrboľatým monackým povrchom. Nemôžeme vylúčiť ani kombináciu týchto dvoch faktorov.

FOM

Súvisiace články

Diskusia