logo F1online.sk

Pokuty za nosenie šperkov sa nebudú rozdávať ani v Monaku

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Definitívneho rozlúsknutia tejto kauzy, ktorá sa ťahá už od Veľkej ceny Austrálie, sa zrejme nedočkáme ani v Monaku. Boj FIA s jazdeckou asociáciou (GPDA) pokračuje aj v Monaku. Práve tu mala skončiť výnimka z pravidla, podľa ktorého jazdci nesmú v kokpite nosiť šperky a pírsingy, a tiež musia nosiť predpísanú spodnú bielizeň. Pokuty sa však podľa medializovaných informácií udeľovať nebudú.

S touto správou prišli ako britská televízia Sky Sports, tak renomovaný žurnalista Dieter Rencken z portálu RacingNews365.com. Môžeme ich teda považovať za veľmi presné. „Je nepravdepodobné, že na Veľkej cene Monaka začnú byť udeľované tresty, keďže rokovania pokračujú,“ píše RN365.com.

FIA počas Veľkej ceny Miami prijala dve dodatočné klauzuly, podľa ktorých musia tímy pred podujatím zdokumentovať, že dohliadli, aby jazdci neporušovali pravidlo o zákaze šperkov a nosili predpísanú spodnú bielizeň. V tom čase už platila Wittichova výnimka, podľa ktorej nebolo nedodržanie pravidla o šperkoch a prádle na VC Miami a VC Španielska nijak trestané. V Monaku mala skončiť, no ako sa zdá, tak neskončí.

„Podľa informácií portálu RacingNews365.com bude tento víkend pokračovať dialóg medzi jazdcami a prezidentom lekárskej komisie FIA, doktorom Seanom Petherbridgeom,“ uvádza Rencken a RN365.com.

„Predpisy upravujúce nosenie šperkov platia už viac ako pätnásť rokov. Nový prezident FIA Mohamed bin Sulajem síce plne podporuje stanovisko riaditeľov pretekov, že predpisy by sa mali rešpektovať, avšak riadiaci orgán je ochotný vyhovieť požiadavkám jazdcov osobného alebo náboženského charakteru,“ uvádza RN365.com.

Patrí medzi nich, samozrejme, Lewis Hamilton, ale napríklad aj taký Kevin Magnussen, ktorý veľmi bojuje za možnosť naďalej nosiť za volantom obrúčku. Rokovania medzi FIA a GPDA tak budú pokračovať v snahe nájsť spravodlivé riešenie.

„Podľa zdroja, ktorý je oboznámený so situáciou, sa uplatňovanie zákazu nosenia šperkov odloží na 30. júna,“ dodáva RacingNews365.com.

Súvisiace články