logo F1online.sk

Leclerc najrýchlejší aj v treťom tréningu, Verstappen a Russell však nestratili ani 15 stotín

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2022

Tretí voľný tréning na Veľkú cenu Španielska priniesol potvrdenie toho, čo sme videli už včera. Ferrari sa udržalo na čele, avšak otázniky naďalej vyvoláva hospodárenie s pneumatikami v podaní talianskeho tímu. Na druhej strane, Red Bull a Mercedes sa zdajú byť veľmi blízko. „Strieborným šípom“ sa na rozdiel od Miami tentokrát podarilo potvrdiť svoju piatkovú formu.

Úvod záverečnej generálky v Barcelone prebiehal pokojne. Top tímy si s výjazdom na trať dávali načas a poriadne nám to ožilo až v tretej dvadsaťminútovke. V úvode sme boli svedkami „iba“ technických problémov AlphaTauri Pierra Gaslyho a Haasu Micka Schumachera. Prvý menovaný mal problém s chladením, druhému sa doslova roztavili zadné brzdy. Pre oboch sa tretí voľný tréning skončil predčasne.

Na čele sme boli opäť svedkami pretláčania sa medzi Ferrari, Red Bullom a Mercedesom, pričom Scuderia opäť potvrdila svoju povesť kvalitného monopostu na jedno kolo. Charles Leclerc aj Carlos Sainz sa po celý čas držali na čele, pritom to bol opäť monacký pretekár, ktorý bol z tejto dvojice rýchlejší.

Piloti Red Bullu a Mercedesu sa však držali na dištanc. Taký Max Verstappen zvolil v treťom tréningu veľmi pohodový prístup a zajazdil chudobných dvanásť kôl, kým ostatní konkurenti aj o desať viac. Holanďanovi to však stačilo na druhé miesto so stratou 72 tisícin na Leclerca. Dobrú formu z piatka potvrdil aj Mercedes, ktorý bol síce od úvodu nevýrazný, no potom sa ako Russell, tak Hamilton vyšvihli medzi najlepších. George napokon skončil so stratou 148 tisícin na treťom a Hamilton s odstupom 230 tisícin na štvrtom mieste. Piate a šieste miesto obsadili Carlos Sainz a Sergio Pérez.

V Španielsku to tak zatiaľ vyzerá na bitku troch tímov, čo je tá najlepšia upútavka na kvalifikáciu, ktorá nám začne o 16:00.

FOM