logo F1online.sk

Leclerc chce hrať tímovú hru: Je skvelé mať Carlosa po svojom boku

Michael Douglas a Charles Leclerc
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 5. 2022

Pilot Ferrari Charles Leclerc opäť ukázal svoju kvalifikačnú triedu a v Miami vybojoval dvanástu pole position vo svojej kariére. Síce to v jeho podaní nebolo najdokonalejšie kolo, ale na prvé miesto stačilo, takže sa Monačan nemieni na nič sťažovať.

Dvanásť kvalifikačných primátov je mimochodom rovnaký počet ako David Coulthard a Gerhard Berger, o jeden menej než Mark Webber, Juan-Pablo Montoya, Jacques Villeneuve, Jacky Ickx, Jack Brabham a Graham Hill, a iba o dva menej než jeho najväčší sok Max Verstappen. Zajtra by títo dvaja mladíci mohli zviesť ďalší dramatický súboj.

„Som veľmi spokojný… od štvrtej zákruty ďalej. Od prvej do tretej to nevyzeralo ako skvelé kolo,“ povedal na margo svojho najrýchlejšieho pokusu Leclerc s úsmevom. „To je však v poriadku, samozrejme, že celkovo som veľmi spokojný s pole position. V aute síce ešte niečo zostalo, ale som za to kolo rád.“

„Očakávam, že Red Bull bude v pretekoch veľmi silný. Max odjazdil v tréningoch menej kôl než my, takže dostane čas, aby optimalizoval svoju jazdu, ak sa mu to ešte nepodarilo. V nedeľu teda bude konkurencieschopnejší a čakajú nás tesné preteky, ale je skvelé mať Carlosa po svojom boku. Snáď na to dokážeme spoločne zatlačiť a priviezť tímu double,“ povedal monacký pretekár.

Verstappen to pri štarte z tretieho miesta nebude mať najjednoduchšie. Má pred sebou obe Ferrari a do prvej zákruty to nie je vôbec ďaleko. Ak teda Leclerc so Sainzom štart vyložene nepokazia, môžu začať hrať tímovú hru a držať si Red Bull od tela. Rozhodujúce bude porovnanie oboch monopostov v pretekovom tempe.

„V aute sa cítim v pohode. V kokpite musíte veľa premýšľať, aby ste jazdili rýchlo, ale cítim sa v ňom dobre, takže je skvelé štartovať z pole position. V nedeľu však musíme svoju prácu dokončiť,“ hovorí Leclerc.

„Vždy máte pocit, že v aute ešte niečo zostalo, aj keď dnes to možno platí viac než v predchádzajúcich v kvalifikáciách. Beztak je z toho štart z pole position, takže som veľmi spokojný,“ dodal Charles.

Súvisiace články