logo F1online.sk

V treťom tréningu najrýchlejší Pérez pred Leclercom a Verstappenom

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Tretí tréning na Veľkú cenu Miami nám taktiež priniesol viacero pozoruhodných momentov. Tentokrát sme boli svedkami „iba“ jednej červenej vlajky, ktorú mal na svedomí Esteban Ocon. Na čele sa nám opäť strhla bitka medzi Ferrari a Red Bullom, v ktorej majú zdá sa mierne na vrch „červení býci“, čo dokumentuje aj najrýchlejší čas Sergia Péreza.

Z prvej polovice tretieho tréningu nám pomerne výrazne ukrojila nehoda Estebana Ocona, ktorý predviedol takmer identickú chybu, akú v piatok urobil Carlos Sainz. Odpratať poškodený monopost francúzskeho pretekára trvalo nejaký čas, kým Esteban musel zamieriť na lekársku prehliadku.

V tejto fáze sa nám na čele vystriedali piloti Red Bullu a Ferrari, ktorým zdatne sekundoval Mercedes, podobne ako v piatok. V druhej polhodine sa však „strieborným šípom“ všetko zosypalo. Trať výrazne zrýchľovala a v tíme na to nedokázali reagovať. George Russell sa sťažoval na pneumatiky, Lewis Hamilton naproti tomu reportoval problémy s prehrievaním rekuperačných systémov.

Na čele medzitým Red Bull a Ferrari stupňovali tempo. Najrýchlejší čas si napokon uchmatol Sergio Pérez, ktorý sa zrejme najlepšie popasoval s novým asfaltom v záverečnej sekcii okruhu. Ten jazdcom robil nemalé problémy. Druhý skončil Charles Leclerc a tretí Max Verstappen.

Ako sme uviedli, v závere sa trať rapídne zlepšovala, čo využili viacerí jazdci. Dobrú formu Alpinu nám potvrdil štvrtý Fernando Alonso, piaty skončil Sebastian Vettel, ktorý taktiež patril k tým, ktorí využili meniace sa podmienky na trati. Pekné šieste miesto (so stratou jednej tisícinky na Vettela) vybojoval Mick Schumacher a až siedmy skončil Carlos Sainz.

Piloti Mercedesu sa postupne z najlepšej päťky zosunuli až do tej najhoršej. Zatiaľ nevieme, či to bolo dané programom jázd alebo má tento tím opäť problémy. V závere sme však v opakovaných záberoch videli monopost Georgea Russella pomerne výrazne poskakovať.

FOM