logo F1online.sk

Druhý tréning režíroval Russell, Verstappen bez času, Sainz v bariére

George Russell
© Twitter/FIA
Milan Kubala
Milan Kubala6. 5. 2022

Najrýchlejším mužom druhej časti piatkového tréningu sa stal George Russell! Britský jazdec si dokázal udržať dobré tempo z úvodného tréningu a ako jediný sa dostal pod hranicu 90 sekúnd. Druhý Charles Leclerc naňho stratil jednu desatinu, tretí Sergio Pérez ešte o desatinku viac.

V porovnaní s prvým tréningom teploty poklesli o približne desať stupňov. To však Georgeovi Russellovi vôbec neprekážalo a aj v mierne chladnejších teplotách sa mu veľmi darilo. O čosi bližšie mu už bol aj Lewis Hamilton, ktorý naňho stratil len dve desatiny, zatiaľ čo v prvom tréningu ich bolo takmer osem.

Ferrari nezažilo ideálny piatok. Charles Leclerc síce nemal výraznejšie problémy, ale sebavedomie Carlosa Sainza dostalo ďalšiu veľkú ranu. Španiel stratil kontrolu nad svojím autom a trafil bariéru v štrnástej zákrute, čo prinútilo riaditeľstvo pretekov vytiahnuť červené vlajky.

Spokojný nemôže byť ani Red Bull. Kým Sergio Pérez napriek problémom s jazdnými vlastnosťami auta skončil tretí (a dvakrát sa roztočil), Max Verstappen sa do meraného kola ani nedostal. Po tom, čo mechanici zareagovali na problémy z prvého tréningu a vymenili mu prevodovku, Holanďan vyšiel na trať, no pre problémy s hydraulikou nevedel zatočiť. Okamžite preto zamieril do boxov, dokonca s horiacou zadnou brzdou.

Po absencii v TOP10 v prvom tréningu si to Fernando Alonso a Esteban Ocon vynahradili ziskom piateho a deviateho miesta, v čom im však pomohli aj spomínané problémy Maxa Verstappena a taktiež Valtteriho Bottasa. Fína sme dnes poriadne nevideli, po nehode v prvom tréningu sa už mechanici ani nesnažili poškodený monopost dostať na trať.

Šieste miesto patrí Landovi Norrisovi, siedmy skončil Pierre Gasly na AlphaTauri. Kuan-jü Čou, Esteban Ocon a Kevin Magnussen dotvorili úvodnú desiatku.

Carlos Sainz stihol pred nehodou odjazdiť len stint na stredne tvrdých gumách, čo stačilo na jedenástu priečku. Sklamaní budú zrejme aj vo Williamse, Alex Albon skončil predposledný a Nicholas Latifi sa postaral o druhú červenú vlajku, keď mu zrejme nesprávne dotiahnuté koleso znemožnilo pokračovať.

https://pbs.twimg.com/media/FSG-fGWXMAAM_YI?format=jpg&name=medium