logo F1online.sk

Gasly sa stretol s Michaelom Jordanom: Najkrajší zážitok v živote

Pierre Gasly a Michael Jordan
© Twitter/Pierre Gasly
Milan Kubala
Milan Kubala6. 5. 2022

Nie, nebolo to víťazstvo na Veľkej cene Talianska 2020. Najkrajší zážitok v živote, ako ho opisuje Pierre Gasly, zažil pred štartom súťažného víkendu v Miami, keď sa stretol s basketbalovou legendou Michaelom Jordanom.

Pierre Gasly sa vďaka jednému zo svojich sponzorov v stredu mohol tešiť na večeru s velikánom basketbalového sveta Michaelom Jordanom. Počas trojhodinového stretnutia sa toho rozoberalo dosť a na pilota AlphaTauri to všetko spravilo obrovský dojem.

“Toto bol jednoznačne najkrajší zážitok môjho života,” vyznal sa Pierre Gasly neskôr. “Bola to najinšpiratívnejšia večera, akú som zažil. Už od detstva ma tento chlapík inšpiruje, inšpiruje ma jeho mentalita, jeho kariérne úspechy.”

Hovorí sa, že svojich idolov by ste nemali vyhľadávať, pretože keď sa s nimi stretnete, ľahko môžete zostať sklamaní. Vo Francúzovom prípade sa to však nenaplnilo, práve naopak. “Tento chlapík je génius, on je v úplne inej lige. V prvom rade svojou mentalitou, ako intelektuálne uvažuje. Som ohromený.”

“A nevedel som, že je takým obrovským fanúšikom Formuly 1, o našom športe vie toho takmer viac ako ja!” smeje sa. “Spravilo to na mňa veľký dojem, bolo skvelé debatovať s takou legendou. Bola to skrátka super večera. Môj osobný sponzor si s ním je dosť blízky a podarilo sa mu to zorganizovať. Na túto večeru budem spomínať celý život.”

Pierre Gasly sa na sociálnych sieťach pochválil fotkami a prezradil, že Jordanovi daroval svoju prilbu. Basketbalista mu zas podpísal tenisky Air Jordan, ktoré vraj poputujú do Gaslyho vitríny k trofejám. Azda o to viac mu toto stretnutie budú závidieť kolegovia z padoku.

Júki Cunoda sa vo štvrtok prechádzal po padoku práve v teniskách Jordan a priznal, že Gaslymu aj trochu závidel. Michaela Jordana totižto ešte nestretol. “Chcel by som, ale Pierre ma nepozval! Takže som sa s Michaelom nestretol…”

Pokračoval už vážnejšie: “Trochu žiarlim na Pierra, že sa stretol s Michaelom Jordanom. Myslím si, že mu to budú závidieť všetci jazdci. Je fajn, že ho Pierre stretol, už som od Pierra počul, aký bol z toho unesený. Takže závidím mu to, ale on už v efjednotke jazdí päť rokov, čiže zaslúži si stretnúť sa s Michaelom Jordanom. Ja asi ešte nie, potrebujem zbierať lepšie výsledky!”

Keď Martin Brundle bude v nedeľu robiť svoj tradičný grid walk, zrejme sa opäť stretne s kopou celebrít, ktoré o Formule 1 nevedia dokopy nič. Ak by sa tam však objavil Michael Jordan, určite by sa s ním mal o čom baviť.

Koniec-koncov Jordan je spolumajiteľom tímu v NASCAR a ako už Gasly prezradil, je aj fanúšikom efjednotky. “Nevedel som, že každú nedeľu vstáva a sleduje všetky preteky. Je obrovským fanúšikom. Určite si každý vie predstaviť, že nie je také ľahké byť Michaelom Jordanom a chodiť na také podujatia, ale hoci my ho nevidíme, on všetko sleduje. Ohromilo ma, o akých detailoch vie. Je jasné, že motoršport ho veľmi zaujíma.”

A možno Gaslyho raz uvidíme, ako si skúša Jordanovo auto v NASCAR. “Možno sa to stane,” usmieval sa. “Určite sa ešte stretneme, dobre sme si sadli. Je to výnimočný človek, nuž uvidíme, ako bude tento vzťah pokračovať. Dostal som už ďalšiu pozvánku, keď budem zas v USA. Určite ju prijmem.”

Súvisiace články