logo F1online.sk

Bottasa v Imole “hecovala” predstava, že predbehne Russella na Mercedese

Valtteri Bottas
© DPPI/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala30. 4. 2022

Valtteri Bottas v Alfe Romeo akoby ožil. V kvalifikáciách podáva rovnako dobré výkony ako počas svojho pôsobenia v Mercedese a v pretekoch sa zdanlivo výrazne zlepšil. Minulú nedeľu mu dokonca nechýbalo veľa, aby porazil oba monoposty svojho bývalého zamestnávateľa, čo mu dodávalo extra motiváciu.

Fínsky pretekár v Imole štartoval z ôsmeho miesta, no do cieľa dorazil piaty len pár desatín sekundy za Georgeom Russellom. Ak vezmeme do úvahy fakt, že Alfe Romeo absolútne nevyšiel pitstop a Bottas počas neho stratil niekoľko sekúnd, musíme ho pochváliť.

V závere veľkej ceny, keď bol už-už nalepený na zadné krídlo Georgea Russella, sa mu azda aj vybavili spomienky na ročník 2021 a ich spoločnú kolíziu. Tentoraz sa však žiadna dráma nekonala.

FOM

“Snažil som sa nemyslieť na to,” rozosmial sa Valtteri Bottas, ktorý tým narážal na incident z roku 2021. “Ale Mercedes a George, oni boli počas pretekov mojou motiváciou, aby som na to v každom jednom kole tlačil a azda ku koncu sa dostal do nejakej šance.”

“Nakoniec sa mi tak celkom nenaskytla. Počas zastávky som stratil nejakých desať sekúnd. Nebyť toho, určite to mohlo dopadnúť inak,” uvažuje rodák z Nastoly, ktorý v šampionáte okupuje ôsme miesto len štyri body za siedmym Lewisom Hamiltonom.

A pritom nechýbalo veľa a Bottasove preteky sa mohli skončiť už po prvej zákrute. V nej totiž kolidovali Daniel Ricciardo a Carlos Sainz, pričom do prvého menovaného zozadu vrazil Valtteri Bottas.

“Najskôr som si robil starosti, keďže to bola celkom veľká rana. Našťastie som ho trafil pod dobrým uhlom,” vydýchol si Bottas. “Sainz sa tam zrazu prihnal sprava, keď ho Ricciardo trafil. Nemal som čas na reakciu. Naozaj ma prekvapilo, že som mohol pokračovať pomerne v pohode a neprišiel som o žiadne pozície.”

Súvisiace články