logo F1online.sk

Tosta naštvalo ďalšie vypadnutie: Auto by nemalo takto dymiť

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Milan Kubala
Milan Kubala24. 7. 2020

Pierre Gasly preteky v Maďarsku nedokončil. Zamrzelo to hlavne šéfa tímu Franza Tosta, ktorý veril, že keby Francúz nevypadol, dokázal by bodovať. Réžia nám však uprostred veľkej ceny ponúkla záber spred garáže AlphaTauri, kde s dymiacim monopostom práve odstupoval junior Red Bullu.

Do role najpravdepodobnejšieho vinníka vypadnutia sa hneď pasovala pohonná jednotka Hondy. Po piatkovom vynechaní prvého tréningu, v ktorom Honda zaznamenala poruchu senzora, by to bol veľmi slabý víkend z pohľadu spoľahlivosti pohonnej jednotky.

Aspoň drobným upokojením aj pre fanúšikov Red Bullu môže byť fakt, že dym nespôsobil japonský agregát, ale prevodovka. “Niečo také sme predtým nezažili,” skonštatoval Franz Tost pre ServusTV. Prevodovka okamžite zamierila späť do Faenzy. “Dúfam, že sa nám podarí identifikovať problém. Môže to byť len niečo mechanické, pretože prevodovka bola navrhnutá správne.”

“Už sme s ňou odjazdili tisícky kilometrov. Dúfam, že sa to nezopakuje,” pokračoval šéf talianskeho tímu, ktorý vraj nebol len “trochu frustrovaný” z vypadnutia Pierra Gaslyho. “Bolo to poriadne frustrujúce. Nechcete, aby vám tak začalo dymiť auto.”

“Hlavne prevodovka musí fungovať. Už sme s ňou odjazdili tisícky kilometrov,” zopakoval Tost krútiac hlavou. “Niečo sa muselo prihodiť počas jej skladania, možno sa zaniesol filter… Pierre sa mohol dostať do prvej desiatky, ale skutočnosť je taká, že jeden náš pilot vypadol a ten druhý skončil dvanásty. To nestačí.”

Súvisiace články