logo F1online.skF1online.sk

Na odchod z Formuly 1 som ani nepomyslel, hovorí Wolff

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2022

Nevydarený štart do sezóny v podaní Mercedesu vzniesol otázky, na ktoré by sme pred pár týždňami ešte ani nepomysleli. Na takúto situáciu nie sú Toto Wolff, Lewis Hamilton či samotný tím vôbec zvyknutí, čo spustilo otázky týkajúce sa ďalšieho osudu jednotlivých protagonistov. Rakúsky biznismen však po ťažkom úvode zostáva optimistický.

Zbaliť svoje milióny a užívať si dôchodok niekde na Maldivách neplánuje. Toto Wolff si chce svoju kariéru vo Formule 1 predĺžiť čo najviac. Na odchod vraj ani len nepomyslel. „Problém je v tom, že na Maldivách by som zomrel, keby som nerobil to, čo robím tu. Veci ako činnosť tímu a vývoj tímu sú niečo, čo si skutočne užívam,“ povedal Wolff.

„Formula 1 je na vzostupe. Pokiaľ ide o príjmy, všetko sa vyvíja veľmi dobre a toto je vec, ktorú chcem v živote robiť. V tomto ohľade som ani nepomyslel na to, že by som mohol odísť. Bolo by to, akoby projektový manažér alebo zamestnanec povedal: ‚Stačilo. Odchádzam s najlepšou možnou bilanciou a hotovo.‘ U mňa to však týmto nekončí,“ prehlásil Wolff.

Mercedes zažíva najhorší štart do sezóny v hybridnej ére, čo so sebou podľa Rakúšana prinieslo poznatok o tom, že nikto nie je neporaziteľný. Tento tím podľa Wolffa stále disponuje tými najschopnejšími inžiniermi, ktorí dokážu súčasnú situáciu zvrátiť.

„Vždy treba zostať pokorný a povedať si: ‚Sakra, naozaj sme to pokazili.‘ Musíte to akceptovať. Kde sme urobili chybu? Osemkrát sme to urobili správne a teraz sa pomýlili. Nie je to totiž tak, že by sme strácali iba tri desatiny,“ povedal Wolff.

„Pokiaľ však ide o rozvoj ducha nášho tímu a jeho hodnôt, tak nech je situácia akokoľvek zlá, je to pre nás dôležitý vývoj. Nikto nie je neomylný a to práve teraz aj vidíme. Tím je však schopný to zvrátiť,“ dodal Rakúšan.

Súvisiace články

Diskusia