logo F1online.sk

Bottas opäť pokazil štart, v pretekoch cieli do prvej päťky

Valtteri Bottas
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2022

Tím Alfa Romeo má napriek mnohým problémom v Imole veľmi dobrú formu. Valtteri Bottas pre poruchu nedokončil kvalifikáciu a komplikácie si preniesol aj do soboty, keď vynechal celý druhý voľný tréning. Na šprint však bola jeho C42 pripravená veľmi dobre a fínsky pretekár predviedol záblesky skvelej formy svojho tímu.

Bottas si napokon zo šprintu odniesol dva body za siedme miesto, čo je veľmi kvalitný výsledok, avšak mohol byť ešte lepší. Valtterimu totiž (nie prvýkrát v kariére) nevyšiel štart, tentoraz za to však nemohlo jeho auto, ako napríklad v Bahrajne. V dôsledku tejto chyby sa prepadol z ôsmeho miesta na desiate a musel to doháňať.

„Štart bol náročný, tentokrát sa mi pretočili kolesá, z čoho si treba vziať ponaučenie do nedeľného štartu, ale celkovo som so šprintom veľmi spokojný. Tím odviedol skvelú prácu s výmenou šasi, čo bolo najdôležitejšie. Všetko fungovalo perfektne,“ povedal po šprinte Bottas.

„Je skvelé vidieť, že máme veľmi dobré tempo. Mohol som vďaka tomu predbiehať a ku koncu dokonca doháňal McLareny. V nedeľu by to mala byť zábava,“ dodal fínsky pretekár.

Ten preťal šachovnicovú vlajku len štyri desatinky za Danielom Ricciardom. Stojí tak za zamyslenie, či Bottas nemohol byť po sobote ešte vyššie v poradí, nebyť nevydareného štartu. V nedeľu však vyrazí do pretekov z nádejného siedmeho miesta a s tempom, ktoré jeho monopost predviedol, budú ciele vysoké.

„Najlepšia päťka. Myslím, že najlepšia päťka musí byť našim cieľom do nedeľných pretekov. Ak urobíme všetko správne, máme dostatočne dobré tempo na umiestnenie v najlepšej päťke,“ hovorí Bottas.

„Pneumatiky nám v šprinte krásne držali, čo mi dáva nádej do pretekov, ale v prvom rade si treba vziať ponaučenie z dneška,“ dodal Bottas.

Súvisiace články