logo F1online.skF1online.sk

Bottas si užíva novú rolu v tíme: Keď o niečo požiadam, tak sa to aj reálne uskutoční

Valtteri Bottas
© DPPI/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2022

Valtteri Bottas po piatich rokoch presedlal z majstrovského Mercedesu do stredopoľového tímu Alfa Romeo. Vďaka svojim skúsenostiam a mladému tímovému kolegovi sa z neho razom stal líder stajne. Partička z Hinwilu sa na fínskeho pretekára veľmi spolieha a on si novú rolu užíva.

Po piatich rokoch v úlohe „nosiča vody“ je to vítaná zmena, ktorú navyše Valtteri ozdobil dvoma bodovanými umiestneniami v Bahrajne a Austrálii. V Hinwile sa pritom stretol so svojím niekdajším šéfom Frédéricom Vasseurom, ktorý svojmu staronovému zverencovi dal zdá sa viac ako dosť priestoru na realizáciu.

„Naozaj sa cítim dôležitou súčasťou tímu,“ prehlásil Bottas pre The Race. „Je to príjemný pocit mať skutočnú autoritu v takýchto veciach. Keď o niečo požiadam, tak sa to aj reálne uskutoční a každý mi naozaj načúva. Podarilo sa mi tiež niektorých ľudí motivovať.“

„Vo vnútri tímu panuje dobrý pocit a motivácia, každý sa naozaj snaží. Presne o to som sa aj pokúšal, ale až po úvodných výsledkoch, ako napríklad v prvých pretekoch, bolo vidieť, že to ľudí povznieslo. To určite pomohlo.“

„Som naozaj spokojný s tým, ako sa veci vyvíjajú a tiež so svojou rolou. Cítim, že už len nepilotujem auto, ale som aj niečo viac. Nie som iba jazdec, ale tiež dôležitý člen tímu,“ hovorí spokojne Bottas.

Toto všetko hovorí bez toho, aby akokoľvek kritizoval svojho predchádzajúceho zamestnávateľa. Aj preňho je pochopiteľné, že v Mercedese sa všetko odvíjalo hlavne od niekoľkonásobného majstra sveta. „Určite. V minulosti bolo pre mňa celkom náročné postúpiť vyššie. Lewis je v tom tíme dosť dominantná osobnosť. Bolo celkom jasné, že tam nebudem mať takú rolu, akú mám tu,“ povedal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia