logo F1online.sk

Podľa Binotta je na tímovú réžiu ešte priskoro, Irvine by nad ňou už uvažoval

Charles Leclerc, Carlos Sainz a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2022

Po chybe Carlosa Sainza (i predchádzajúcej smole) na Veľkej cene Austrálie narástla jeho strata na tímového kolegu už na 38 bodov. To nie je práve málo, keď si uvedomíme, že máme za sebou len tri veľké ceny. Charles Leclerc začal túto sezónu takmer dokonale, kým jeho kolega sa s novou F1-75 zžíva dlhšie. Vo Ferrari zatiaľ zostávajú pokojní a o tímovej réžii neuvažujú.

Ferrari kvôli Sainzovej chybe i problémom, za ktoré španielsky pretekár rozhodne nemohol, prišlo v Melbourne o dôležité body v Pohári konštruktérov. Na druhej strane však nemôžu byť v Maranelle nespokojní, veď Charlesovi Leclercovi sa podarilo maximalizovať bodové zisky a relatívne pohodlne usadiť na čele šampionátu. Jeho šéf ho však zatiaľ nemieni protežovať.

„Máme za sebou len tri preteky a nejakých dvadsať je ešte pred nami. Šampionát je tak stále veľmi dlhý,“ vysvetlil boss Ferrari Mattia Binotto.

„Naši jazdci môžu voľne súperiť. Ja sa naozaj teším a užívam si, že bojujú o dobré umiestnenie, ba dokonca o víťazstvo, ak sa to podarí,“ dodal Binotto.

Kým švajčiarsky rodák tímovú réžiu odmieta, bývalý pilot Ferrari Eddie Irvine, ktorý zo svojho pôsobenia trochu pozná aj súčasného šéfa tímu, si myslí, že je čas to prehodnotiť. Scuderia na čele s Leclercom totiž stojí proti veľmi zdatnému súperovi, ktorý už navyše dobre vie, čo so sebou prináša boj o titul.

„Pre Charlesa je to problém, pretože Sainz, ktorý je tímovou dvojkou, sa niekedy môže ocitnúť pred svojím kolegom. Ak by som bol Mattia, vydal by som presné inštrukcie, pretože poraziť Verstappena je samo osebe náročné a ak máte tímového kolegu, ktorý vám môže zobrať body… taký Pérez za normálnych okolností nemôže Maxa poraziť,“ prehlásil Irvine v rozhovore pre Gazzetta dello Sport.

Vicemajster sveta z roku 1999 taktiež dostal otázku, či je Ferrari na začiatku nového víťazného cyklu, ktorého zrodu bol sám Eddie svedkom, aj keď v čase jeho odchodu z Maranella čakalo Ferrari na svoj vytúžený titul už vyše dvadsať rokov. „Ešte je skoro na to odpovedať a každým rokom je niečo také stále zložitejšie. Ferrari stojí proti Red Bullu, Verstappenovi a Adrianovi Neweymu. To je ťažký súper,“ dodal Irvine.