logo F1online.sk

Prezident ACM: Garantujem vám, že Veľká cena Monaka bude pokračovať

Max Verstappen po štarte VC Monaka 2021
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 4. 2022

Najprestížnejšia a najnablýskanejšia veľká cena v ohrození? Správy z padoku či vyjadrenia Stefana Domenicaliho naznačujú, že by to tak mohlo byť. Prinajmenšom sa vynorili určité pochybnosti, ktoré teraz zástupcovia podujatia zmietli zo stola. Dokonca garantujú, že Veľká cena Monaka 2022 určite nebude poslednou.

Monako má zmluvu už len na túto sezónu, čo znamená, že promotéri musia svoj kontrakt predĺžiť. Rokovania však sprevádzajú pochybnosti. Napríklad Stefano Domenicali prehlásil, že „rodokmeň už nestačí“ a pochybovačne sa vyjadril aj šéf McLarenu Zak Brown.

Pridal sa aj nemecký Auto Motor und Sport: „FOM je znepokojené tým, aké má Monako privilégiá. Tieto klasické preteky neplatia takmer nič za svoje miesto v kalendári, majú vlastný paddock club a trvajú na svojej sponzorskej zmluve s TAG Heuer, ktorý nepatrí do portfólia sponzorov Formuly 1.“

„Monako nás potrebuje viac než my Monako,“ uviedol AMuS.

Všetky tieto správy a náznaky však zmietol zo stola prezident Monackého automobilového klubu Michel Boeri, ktorý sa vyjadril jasne. Fanúšikovia Monaka sa vraj nemajú obávať, jeho odporcovia budú sklamaní.

„Rád by som sa vyjadril k tomu, čo sa písalo v tlači, kde sa hovorilo o tom, že môžeme mať problém zotrvať v kalendári aj po roku 2022,“ povedal Boeri pre La Gazette de Monaco, na ktorý odkazuje Motorsport.com.

„Naznačili, že poplatky požadované zo strany Liberty Media sú pre Monako privysoké a veľká cena sa už nebude konať. Nie je to však pravda. Pokračujeme v diskusiách a musíme uzavrieť dohodu.“

„Garantujem vám, že veľká cena bude pokračovať aj po roku 2022. Neviem, či bude uzavretá trojročná alebo päťročná zmluva, ale to je teraz detail,“ dodal Boeri.