logo F1online.sk

Gasly sa spolieha na vylepšenia, ktoré AlphaTauri predstaví v Imole

Pierre Gasly
© LAT Images/Pirelli
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková12. 4. 2022

Piloti AlphaTauri v Austrálii zažili celkom náročný víkend. Pierre Gasly priznáva, že si musel zachovať chladnú hlavu, aby vôbec dokázal získať deviate miesto, pričom jeho tímový kolega Júki Cunoda ani nebodoval. Francúz očakáva, že plánované vylepšenia, ktoré stajňa nasadí v talianskej Imole, situáciu zmenia.

Tím AlphaTauri má po troch pretekoch tejto sezóny na svojom konte len desať bodov, čo znamená, že v Pohári konštruktérov sa zatiaľ nachádza na ôsmej priečke. A to je ďaleko za Gaslyho očakávaniami.

Francúz sa radí medzi tých nešťastníkov, ktorým sa načasovanie zastávky v boxoch na okruhu v Melbourne zle zhodovalo s výjazdom bezpečnostného vozidla, v dôsledku čoho sám stratil niekoľko miest. Gaslyho to nahnevalo, ale snažil sa udržať si koncentráciu a vrátiť sa späť na bodovanú pozíciu, čo sa mu nakoniec aj podarilo.

„Tie dva body dnes beriem! Boli to pre mňa dosť nešťastné preteky. Na štarte sa mi podarilo predbehnúť dve autá, ale potom som mal smolu, keď som šiel do boxov tesne pred výjazdom safety caru a klesol som na štrnáste miesto. Bol som vtedy dosť nahnevaný, ale zostal som sústredený a podarilo sa mi vrátiť na deviatu priečku,“ povedal po pretekoch 26-ročný jazdec.

Jedným z vrcholov víkendu bol pre Gaslyho súboj s Lanceom Strollom z Aston Martinu. „S Lanceom som zviedol peknú bitku, ktorú som si užil. Na takejto trati to bolo dosť intenzívne, ale nakoniec som z auta dostal to najlepšie.“

 „Objektívne to bol pre nás náročný víkend, takže si myslím, že môžeme byť celkom spokojní s výsledkom a s tým, že odtiaľto odchádzame s dvoma bodmi. Stále mám pocit, že existuje niekoľko vecí, ktoré treba zlepšiť. V nasledujúcich týždňoch budeme pokračovať vo vývoji auta, lebo ak chceme naďalej bojovať o dobré pozície, musíme držať krok s ostatnými. Chceli by sme byť v poradí o niečo vyššie, takže budeme na to musieť ďalej tlačiť,“ prezradil Gasly.

Pilot AlphaTauri sa teda už nevie dočkať najbližších pretekov, do ktorých vkladá nádeje na lepšie umiestnenie. „Veľmi sa teším na balíček noviniek, ktoré prinesieme do Imoly. Dúfam, že nám to prinesie výkon, ktorý očakávame. Tento víkend bol pre nás v porovnaní s našimi hlavnými súpermi trochu ťažší, pretože McLaren a Alpine urobili veľký krok vpred.“

Horší víkend než Gasly má za sebou jeho tímový kolega, Cunoda sa totiž v Albert Parku viditeľne trápil. Domov odišiel bez bodov a s dvoma napomenutiami od komisárov. „Dnes som nemal žiadnu rýchlosť. Trápili sme sa počas celých pretekov, takže musíme prísť na to, prečo tomu tak bolo, aby sa už nič podobné nezopakovalo.“

„Bolo veľmi ťažké držať krok s ostatnými autami. Jednoducho nám celkovo chýbala rýchlosť a nečakal som, že to bude až také zlé. Je to tak, ako to je, musíme zostať pozitívni a do ďalších pretekov pracovať na vylepšeniach,“ uzavrel v nedeľu japonský rodák.

Súvisiace články