logo F1online.sk

Gasly nevidí šancu na návrat do Red Bullu

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Ladislav Király
Ladislav Király22. 7. 2020

Pierre Gasly sa v minulom roku na chvíľu dostal do Red Bullu Racing, avšak dlho tam nepobudol. Výkonnostne výrazne zaostával a nestačil na kolegu Maxa Verstappena, takže tím ho rýchlo poslal do svojho béčka.

Dnes už dianie v tomto zoskupení sleduje len na diaľku, ale slabý maďarský výkon RBR ho prekvapil. „Som veru trochu prekvapený, že sa tak trápili. A to hlavne po vydarenom Rakúsku,“ uviedol Gasly.

„Hungaroring je pritom okruh, ktorý im v minulosti zvykol lepšie sedieť. Vždy tam bojovali o víťazstvá, prípadne o pódiá, ale tento víkend sa to zdalo byť o niečo ťažšie.“

Verstappen bol opäť veľmi dobrý a nakoniec skončil druhý, no jeho kolega Alex Albon prešiel cieľom až piaty a podľahol tak dokonca aj Lancovi Strollovi z Racingu Point. V jeho podaní to nie je to pravé orechové, takže vyvstáva otázka, či by sa Gasly do tohto tímu nemohol vrátiť.

„Som zmluvným pilotom Red Bullu a človek chce vždy sedieť v najrýchlejšom možnom aute,“ odvetil Francúz. „A spomedzi tímov Red Bullu je rýchlejšie auto to ich.“

Šance na takýto krok sú však minimálne. „Max má podpísanú viacročnú zmluvu a Alex má veľmi silnú podporu z Thajska. Neviem, či sa to v budúcnosti nejakým spôsobom zmení. Koncentrujem sa však na svoju prácu a raz sa naskytnú aj nové príležitosti.

Pridajme ešte jednu priamu otázku: prečo Albon pri Verstappenovi tak horí? „K tomu neviem veľa povedať, pretože nepoznám Alexovu situáciu. Poznám len tú svoju a viem, ako to v Red Bulle bolo. Mám vysvetlenia, prečo to nefungovalo, ale neviem, čo sa v tejto chvíli deje u Alexa,“ dodal Pierre Gasly.

Súvisiace články