logo F1online.sk

Andretti ešte nedostal zelenú: Dúfali sme, že v tomto čase už budeme mať jasno

Michael Andretti
© Andretti Autosport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 4. 2022

Budeme mať čoskoro na rošte jedenásty tím? Mnohí by si to nepochybne priali, iniciatíva okolo amerického biznismena a vášnivého pretekára Michaela Andrettiho pokračuje vo svojom úsilí. Od kompetentných čaká ortieľ čo najskôr, no ten zatiaľ neprišiel.

Andretti Global vzniklo vo februári tohto roku a jeho hlavnou úlohou je v sezóne 2024 postaviť na štartový rošt Formuly 1 jedenásty tím. Všetky „papierovačky“ už majú Američania hotové a čakajú na potrebné „pečiatky“.

„Kým čakáme na rozhodnutie, v zákulisí máme veľa práce a pripravujeme sa,“ povedal „krstný otec“ projektu Michael Andretti pre portál RACER. „Robíme teda veľa vecí a dúfame, že dostaneme príležitosť. Musíme začať a urobiť nejaké ďalšie kroky, modlime sa a verme, že nám FIA dá šancu sa tam dostať.“

Príprava celého tímu rozhodne nie je maličkosť. Andretti už môže počítať s veľkou základňou rodinného tímu v americkom Indianapolise. Predbežne má dohodnuté aj pohonné jednotky od francúzskeho Renaultu, ktoré by mohli jeho monoposty poháňať. Andretti tiež prednedávnom potvrdil, že sa boli pozrieť na potenciálnu základňu novej stajne v Anglicku. Je teda jasné, že prípravy sú v plnom prúde.

Chýba však to najdôležitejšie, a síce „pečiatka“ od mocipánov tohto športu. Vyjadrenia, ktoré médiám v posledných týždňoch poskytli Toto Wolff, Christian Horner alebo Stefano Domenicali, nezneli úplne nádejne. Sám Andretti dúfal, že v tomto čase už budú mať jasno.

„Dúfali sme, že v tomto čase to už budeme vedieť, bohužiaľ, stále nevieme. Verme však, že to bude čoskoro,“ povedal Andretti. Tiež dodal, že horúčkovito sleduje svoj telefón a email netrpezlivo čakajúc na potvrdenie, že ich úsilie môže pokračovať.

Súvisiace články