logo F1online.skF1online.sk

Leclercovi sa nepáčia Geného vyjadrenia: Žiadny Charles 2.0 nie je

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 4. 2022

Monacký pretekár Charles Leclerc je po dvoch veľkých cenách lídrom jazdeckého šampionátu. V Bahrajne i Saudskej Arábii si dokázal zachovať chladnú hlavu a prakticky nechyboval, za čo zožal chvály zo všetkých strán. Pochválil ho aj bývalý pilot a dnes ambasádor Ferrari Marc Gené, ktorý ocenil, ako Charles vyspel a stal sa akoby „verziou 2.0“ samého seba. Toto stanovisko sa však Leclercovi vôbec nepáčilo.

Monačan nesúhlasí so slovami svojho kolegu z Ferrari a povedal, že jeho zlepšenie je z roka na rok lineárne. V porovnaní s minulou sezónou teda došlo z jeho strany k pokroku, ale určite nie nejakému revolučnému.

„Čo sa mi nepáči a videl som to všade, je tá vec s ‚Charlesom 2.0.‘ Tak to skrátka nie je. Môj rast je z roka na rok zakaždým lineárny,“ prehlásil Leclerc v Austrálii.

„Ja stále veľmi nerád hovorím o šťastí, ale v minulom roku som najmä v dvoch konkrétnych pretekoch prišiel o veľa bodov, naozaj veľa bodov, pritom som to vtedy nemohol príliš ovplyvniť. Na konci roka to malo masívne dôsledky. Tiež treba povedať, že ak v boji medzi štvrtým a siedmym miestom podáte veľmi dobrý výkon, nikto si to nevšimne.“

„Samozrejme, aj vďaka tomu som na tom teraz lepšie, keďže bojujem o víťazstvá a presne to aj chcem. Celkovo si však myslím, že to bol z mojej strany lineárny rast a nie nejaký veľký pokrok,“ dodal Leclerc.

Na druhej strane, tlak boja o prvé a štvrté miesto je neporovnateľný. Charlesovi chýbajú dôležité skúsenosti, ktoré už taký Max Verstappen nadobudol. Monačan si však novú pozíciu užíva. „Ak máte na svojich pleciach viac tlaku, znamená to, že robíte niečo správne,“ hovorí Leclerc.

„Nikdy som nemal s tlakom zvlášť veľký problém. Som nastavený tak, že sa sústredím len na seba a svoju prácu v aute. Nevenujem toľko pozornosti výsledkom a ďalším veciam naokolo.“

„Posledných pár rokov pre nás bolo náročných, teraz sme späť v boji na čele, čo mne i celému tímu dodáva sebadôveru,“ uzavrel Monačan.

Súvisiace články

Diskusia