logo F1online.sk

Hornera znepokojujú problémy so spoľahlivosťou motorov od Hondy

Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková29. 3. 2022

Hoci Red Bull po víťazstve Maxa Verstappena odišiel zo Saudskej Arábie s pocitmi eufórie, šéf tímu Christian Horner má stále niekoľko dôvodov na obavy. Tie súvisia s poruchami motorov od Hondy u sesterského tímu AphaTauri.

Hornera naposledy vystrašilo, keď Júki Cunoda z AlphaTauri bezprostredne pred začiatkom pretekov v Džidde zastavil na okraji trate v dôsledku problémov s motorom. Jeho pohonná jednotka je totiž identická s tou v monopostoch Red Bullu. Najhoršie však je, že po piatkovom tréningu išlo už o druhý pokazený motor u japonského pilota v tejto sezóne a to sa prakticky len začala.

Netreba zabudnúť ani na jeho tímového kolegu Pierra Gaslyho, ktorý má takisto po strašidelnom požiari z Veľkej cene Bahrajnu nasadenú už svoju druhú pohonnú jednotku v novom ročníku. Šéf Red Bullu preto neskrýva, že tŕpne a dúfa, že počas boja o titul im podobné ťažkosti nehrozia.

„Samozrejme, že nás to znepokojuje. Myslím si však, že najprv musíme pochopiť, o čo ide. Keď sa vykonajú všetky analýzy a my pochopíme, v čom je problém, tak dúfajme, že potom to bude možné vyriešiť,“ priznal britský rodák.

Jeho náprotivok z AlphaTauri Franz Tost napokon pre médiá vysvetlil, čo presne sa v nedeľu Cunodovi stalo. „Tlak oleja v motore klesol, a preto sme sa rozhodli zastaviť. Zatiaľ nevieme, či túto pohonnú jednotku môžeme opäť použiť alebo nie a ani čo presne je pokazené, musíme to preskúmať. Chcem zistiť dôvod, prečo máme problémy so spoľahlivosťou, pretože Red Bull nemá žiadny takýto problém.“

Súvisiace články