logo F1online.sk

Gasly posledné kolá pretrpel, v aute kričal od bolesti

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 3. 2022

Pierre Gasly šiel za štyrmi bodmi za ôsme miesto aj cez bolesť. Ako prezradil po skončení programu, v záverečnej fáze pretekov ho tak rozbolelo brucho, že v kokpite až kričal. Dosiahnutý výsledok si preto cení o to viac.

Nedeľa sa pre AlphaTauri nezačala dobre. Júki Cunoda musel odstúpiť už pred štartom pretekov, pritom v sobotu dostal úplne novú pohonnú jednotku. Jediným želiezkom v ohni bol Pierre Gasly, no ani jeho stranu garáže smola neopúšťala. Rovnako ako Sergio Pérez totiž zamieril na zastávku k svojim mechanikom pred nehodou Nicholasa Latifiho a pred výjazdom safety caru.

Už aj s prihliadnutím na túto skutočnosť bol Pierre Gasly spokojný s ôsmym miestom. “Najmä, keď vezmeme do úvahy, že sme mali dosť veľkú smolu so safety carom. Do boxov sme zašli naozaj tridsať sekúnd pred jeho výjazdom, spadli sme teda na štrnástu priečku. Potom sme sa dokázali vrátiť až na ôsmu, s tým sme veľmi spokojní.”

To nie je jediný problém, ktorý musel v nedeľu riešiť. “Posledných pätnásť kôl som bol vo veľkých bolestiach, ešte som také nezažil,” prezradil francúzsky jazdec, ktorého sme po šachovnicovej vlajke počuli stonať od bolesti.

“Bolo to najbolestivejších pätnásť kôl mojej kariéry. Neviem, čo sa mi porobilo v črevách, ale v aute som umieral, až som kričal od bolesti. Som rád, že už mám po pretekoch a získali sme tieto body,” pokračoval Gasly, ktorý musel zatínať zuby najmä v istom type zákrut. “V každej ľavotočivej zákrute som mal pocit, akoby ma niekto bodol nožom do brucha. Bolestivejšie kolá som ešte nezažil.”

V rozhovore pre Sky Sports prezradil, že ešte stále sa cítil “dosť zle”, no už navštívil lekára na okruhu. “Už som bol za ním a ešte pôjdem. Neviem, čo to bolo, no nemal som dobrý pocit. Len som tam prežíval.”

Vďaka tomuto prežívaniu sa bodové konto AlphaTauri nafúklo na dvojnásobok. AlphaTauri momentálne okupuje siedmu priečku. Pred sezónou určite všetci čakali viac, no tím z Faenzy naďalej prenasledujú problémy so spoľahlivosťou.

“Musím povedať, že už od prvého víkendu je to so spoľahlivosťou ťažké. Na testoch to šlo dobre, boli sme sebavedomí. V Bahrajne sme stratili niekoľko bodov a teraz sa Júki nielen, že nekvalifikoval, ale ani nevyštartoval do pretekov,” konštatuje 26-ročný držiteľ troch pódií. “Sledovať to je z pohľadu tímu bolestivé, no som si istý, že nájdeme riešenia. Vlani sme mali skvelú spoľahlivosť, rovnako v posledných rokoch, no je jasné, že týchto pár prvých víkendov je dosť ťažkých.”

Súvisiace články