logo F1online.sk

Gasly: Môj monopost sa zmenil na gril

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková22. 3. 2022

V nedeľňajšej Veľkej cene Bahrajnu nebola núdza o dramatické momenty. O jeden z nich sa postaral monopost Pierra Gaslyho, ktorý štrnásť kôl pred koncom zbĺkol. Francúz dokonca zadnú časť svojho vozidla AlphaTauri prirovnal ku „grilu“.

Gasly sa počas celých pretekov v Sachíre pohyboval na bodovaných priečkach, keď mu zrazu na volante zhasli všetky svetlá a jeho AT03 zostalo bez pohonu. Predbežný verdikt tímu: zlyhanie jednotky MGU-K. Gasly rýchlo vyliezol zo svojho vozidla, ktoré sa vznietilo, pričom oheň smeroval k zadnej časti. Maršáli boli našťastie v pohotovosti a prišli to uhasiť.

Jazdec AlphaTauri bol po danom incidente pochopiteľne sklamaný, nakoľko dovtedy sa preňho preteky vyvíjali celkom solídne. V cieli sa podelil so svojím pohľadom na túto udalosť. „Celé auto sa za prvou zákrutou jednoducho vyplo a potom to vo vnútri auta začalo nie príliš dobre zapáchať.“

„Zo zadnej časti auta sa stal v podstate gril, takže to nebol začiatok, v ktorý sme dúfali. Je to škoda, pretože dovtedy boli preteky úžasné. Podaril sa nám naozaj dobrý štart, dokázal som predbehnúť Fernanda a Kevina a mal som možnosť jazdiť celkom pohodlne na ôsmom mieste. Takže sme stratili niekoľko dôležitých bodov, ale aj tak si z dnešného dňa môžeme zobrať pomerne veľa pozitív,“ nestráca nádej rodák z krajiny galského kohúta.

Spolu s odstúpením Maxa Verstappena a Sergia Péreza z Red Bullu sa tak až tri zo štyroch vozidiel s pohonnou jednotkou Honda nedostali do cieľa. Výnimkou bol Júki Cunoda, ktorý skončil na ôsmej pozícii. Napriek týmto problémom je však Gasly presvedčený, že prevádzka motorov sa skôr či neskôr vráti do normálu.

Okrem toho bol spokojný s tempom svojho auta. „Bol som pozitívne prekvapený. Musím povedať, že to pre nasledujúce preteky vyzerá celkom dobre. Samozrejme, ešte musíme pochopiť, čo sa stalo, pretože som videl, že Max mal problém a tiež Checo.“

„Takže pre Hondu to nebol skvelý deň, ale som si istý, že nájdeme riešenia. Ako som už povedal, tempo bolo skvelé, mal som niekoľko dobrých súbojov. Bol to dobrý pocit opäť pretekať a budúci víkend ideme znova,“ dodal 26-ročný pilot, pričom dúfa v šancu na reparát.

Súvisiace články