logo F1online.sk

Bottas sa smeje, v nedeľu bude štartovať vedľa Hamiltona

Valtteri Bottas
© DPPI/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Jednou z hviezd soboty v Bahrajne bol Valtteri Bottas, ktorý sa pri pohľade na výsledky aj celkom dobre pobavil. Zistil totiž, že bude štartovať hneď za Lewisom Hamiltonom i napriek tomu, že prestúpil do papierovo slabšej Alfy Romeo.

Lewis Hamilton vo svojom rozhovore priznal, že sa veľmi nechystá útočiť na Ferrari a Red Bully vpredu. Skôr očakáva pasovačku s monopostami za ním, a teda aj s Valtterim Bottasom. Uvidíme repete ich súbojov z Mercedesu, len s tým rozdielom, že tentoraz sa už Bottas nebude musieť báť toho, že by mu James začal niečo šepkať do uška?

Valtteriho Bottasa predstava vzájomného súboja očividne pobavila. “Štartujeme bok po boku, to je riadne super,” zachechtal sa. “Práve som ho videl a obaja sme sa usmievali, mala by to byť zábava. Ale áno, toto je začiatok, toto je náš východiskový bod na našej ceste. Teraz sa musíme postarať o to, aby sme sa pozerali dopredu, nie dozadu. Je to vzrušujúce.”

Vtipne vyznieva aj fakt, že Bottasovi sa podarilo poraziť Georgea Russella, ktorý ho v Mercedese nahradil. Dnes večer si určite bude doberať aj bývalého šéfa Tota Wolffa. “Ešte som s ním nehovoril, nemám pri sebe mobil. Pôjdem ho však pozrieť!”

Pre Alfu Romeo je tento výsledok obrovskou vzpruhou, veď vlani okupovala deviatu priečku v Pohári konštruktérov. Teraz sa zdá, že švajčiarsky tím nebude bojovať len o postup do tretej časti kvalifikácie, ale aj o bohaté bodové zápisy.

“Toto boli prvé jazdy, počas ktorých sme skutočne zistili, ako na tom sme. Áno, napĺňa ma to radosťou,” zdôveril sa víťaz desiatich veľkých cien. “Dáva mi to nádej. Keby som skončil na osemnástom mieste, čakal by nás výstup na oveľa väčšiu horu. Stále je to hora, ale už to nie je Mount Everest.”

Valtteri Bottas možno aj nečakane natiahol svoju šnúru postupov do Q3. Dokázal to už v 102 pretekoch v rade. “Dnes ráno som povedal tímu, že je načase pridať ten 102. postup a všetci šli do toho. Je to fajn.”

Súvisiace články