logo F1online.sk

Tifosi, hore sa! Bahrajnská pole position pre Charlesa Leclerca

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Prvá kvalifikácia sezóny potvrdila, že v tejto sezóne nás čaká obrovská bitka, v ktorej bude konečne figurovať aj Scuderia Ferrari. Charles Leclerc kolom 1:30,558 prekonal konkurenciu vrátane oboch Red Bullov a Mercedesov. V Maranelle strieka šampanské.

Počas celej soboty to však bolo nesmierne napínavé a jednotlivých jazdcov delili doslova len stotinky sekundy. V závere sa nazbierali na 0,123 sekundy, ktoré rozdelili Charlesa Leclerca a Maxa Verstappena. Medzi druhým a tretím miestom to bolo ešte tesnejšie, Carlosovi Sainzovi chýbalo šesť tisícin na Maxa Verstappena. Kvalifikačné double bolo veľmi blízko.

Štvrté miesto získal Sergio Pérez so stratou 0,363 sekundy a až za ním registrujeme Lewisa Hamiltona. Mercedes naozaj v predsezónnom období neblafoval, Hamilton sa dokázal priblížiť len na sedem desatín. Pre Georgea Russella bude pohľad na výsledky ešte trpkejší, skončil totiž deviaty po tom, čo pokazil prvý sektor. V konečnom zúčtovaní ho prekonal aj Valtteri Bottas na Alfe Romeo.

Príjemným prekvapením je výkon Haasu. Kevin Magnussen v prvých dvoch častiach ukazoval rýchlosť, no potom ho zabrzdil hydraulický problém. Medzi druhou a treťou časťou sa ho podarilo odstrániť, ale od ideálnej prípravy to malo ďaleko. Dánovi zostala siedma priečka. Mick Schumacher by azda tiež postúpil do Q3, keby počas svojho kola nespravil chybu.

V prvej desiatke máme ešte Fernanda Alonsa a Pierra Gaslyho.

Za bránami Q3 zostali oba McLareny. Lando Norris skončil trinásty, trápenie Daniela Ricciarda z minulého roka však pokračuje. V Q1 ani zďaleka nenašiel takú rýchlosť ako jeho kolega, delilo ich celých sedem desatín.

Kuan-jü Čou mohol obsadiť štrnástu priečku, ale komisári mu zmazali čas 1:32,387 za prekročenie bielej čiary v piatej zákrute.