logo F1online.sk

Allison je ostražitý: Stačí žmurknúť a prevalcujú nás

Lewis Hamilton za Valtterim Bottasom
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2020

Kým veľká časť tímov v štartovom poli nie je spokojná s dosiahnutými výsledkami, Mercedes môže jasať. Podľa Sebastiana Vettela momentálne nie je ani na inej planéte, ale rovno v inom vesmíre. James Allison však upozorňuje, že neradno poľaviť na koncentrácii. Vraj sa ľahko môže stať, že konkurencia strieborné šípy “prevalcuje”.

James Allison zohráva kľúčovú rolu v Mercedese. Tímu pomohol k zisku už troch majstrovských titulov, keď v priebehu sezóny 2016 opustil Ferrari. Nuž a rovnako ako po iné roky, aj teraz hovorí o tom, že šampionát nebude prechádzka ružovou záhradou.

“Z nášho pohľadu to tak nevyzerá,” vyhlásil technický riaditeľ Mercedesu James Allison v konferenčnom hovore pred Veľkou cenou Maďarska. “Prišli sme do Rakúska, na okruh, na ktorom sme v minulosti neboli silní. V druhých pretekoch sme podali dobrý výkon, ale v tých prvých sme museli o víťazstvo bojovať.”

“Teraz sme na druhej trati, kde na studenom a šmykľavom asfalte sme proti Red Bullu, ktorý v tréningu jasne nevyužíval pohonnú jednotku do takej miery, ako sme sa rozhodli my. Tá medzera vyzerá byť väčšia, než aká v skutočnosti je,” tvrdí vyštudovaný letecký inžinier z Cambridge.

Z pohľadu fanúšika to však vyzerá inak. Lewis Hamilton naložil v Maďarsku všetkým s výnimkou Valtteriho Bottasa približne sekundu a viac. V piatkových tréningoch, ktoré aspoň čo-to naznačili o pretekovom tempe jednotlivých tímov, bol na tom Mercedes tiež veľmi dobre.

“Predpokladáme, že tento rok nás čaká boj. Musíme tvrdo pokračovať vo vývoji, pretože ak žmurkneme, tak nás prevalcujú,” utrúsil James Allison, podľa ktorého je ukážkou pravdivosti tohto výroku rýchlosť Lewisa Hamiltona v druhom tréningu na VC Štajerska. Brit mal s autom problémy, ktoré sa podarilo vyriešiť až v sobotu.

Nakoniec ale vyhral. “V piatok v tréningu nás porazili, pretože sme nedávali dostatočný pozor. Ak to nespravíme, buď v našom prístupe k súťažnému víkendu alebo k sezónnemu vývoju auta, veľmi, veľmi rýchlo budeme predstihnutí,” dodal Allison.

Súvisiace články