logo F1online.sk

Räikkönen hodnotí sobotu: Katastrofa

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2020

Alfe Romeo táto sezóna absolútne nevychádza. V maďarskej kvalifikácii nemala rýchlosť na lepšie ako posledné dve miesta, čo Kimi Räikkönen označil ako katastrofálny výkon. Nemyslí si však, že by monopost C39 bol úplne stratený prípad, vraj vie o oblastiach, kde sa dá vylepšiť.

Kimimu Räikkönenovi a ani Antoniovi Giovinazzimu sa v tejto sezóne ešte nepodarilo postúpiť do druhej časti kvalifikácie. Spolu s Haasmi rovnako poháňanými pohonnou jednotkou od Ferrari obsadzujú posledné priečky a tým pomáhajú Williamsu dostať sa do Q2, čo sa v Maďarsku podarilo obom.

“Je očividné, že to bola katastrofa,” nemohol inak zhodnotiť sobotňajší výkon Alfy Romeo jej skúsenejší pilot Kimi Räikkönen. “Ale veľa vecí vieme zlepšiť. Samozrejme, že z auta musíme vydolovať aj viac rýchlosti.”

“Dnes to bola katastrofa, no rozhodne nevyužívame všetok potenciál, ktorý máme. Nechceme byť na tom takto, no na druhej strane si myslím, že si v niektorých veciach ani nepomáhame,” dodáva Iceman. “Musíme to robiť lepšie a zdokonaliť sa.”

Antoniovi Giovinazzimu sa podarilo kvalifikovať vyššie ako Räikkönenovi, a teda na devätnástej priečke. To nie je žiadne terno, ale výsledky sa budú počítať až v nedeľu. Taliansky pilot sa spolieha na pretekovú rýchlosť Alfy Romeo.

“Bol to veľmi ťažký deň a z výsledkov sme sklamaní,” povedal Giovinazzi v sobotu podvečer. “Máme pred sebou veľa práce, aby sme z tohto víkendu niečo zachránili. Uvidíme, ako sa budú vyvíjať preteky.”

“Začíname vzadu, čo nie je ideálne. Hlavne na tejto trati, na ktorej nie je ľahké predbiehať. Dúfame však, že naša preteková rýchlosť bude na tom lepšie, rovnako ako sa to ukázalo aj v Rakúsku,” dodal Giovinazzi.

Súvisiace články