logo F1online.sk

Lewis chce v tomto roku Maxa zničiť, hovorí Davidson

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2022

Lewis Hamilton sa po niekoľkomesačnej odmlke vrátil a s veľkou pompou zavelil do útoku. Po sklamaní z minulej sezóny nebolo ani chýru ani slychu a sedemnásobný šampión túži po odvete. Aspoň také je stanovisko bývalého pilota a vlastne aj Hamiltonovho kolegu Anthonyho Davidsona.

Po svojej zimnej odmlke sa Lewis vrátil oddýchnutý a pripravený do boja. Ako vždy, aj teraz povedal, že je silnejší než kedykoľvek predtým. Sedemnásobný šampión k tomu dokonca povedal: „Ak ste si mysleli, že vlani ste ma videli na vrchole, tak vyčkajte, čo uvidíte tento rok.“

Tieto slová nenechali chladným bývalého pretekára a tiež simulátorového jazdca Mercedesu Anthonyho Davidsona. Podľa neho sú jasným signálom, že Hamilton sa pred touto sezónou poriadne nakopol a nič iné ako ôsmy titul od neho nemáme očakávať.

„Je naštartovaný a túto vec chce vyhrať raz a navždy. Myslím si, že bude náročné ho zdolať. Do novej sezóny vstupuje so silou a sebaistotou,“ povedal Davidson.

Minuloročný boj o titul bol svedkom niekoľkých nesmierne kontroverzných okamihov a kolízií. Lewis v jeho priebehu zaznamenal aj niekoľko porážok, ktoré teraz chce svojmu súperovi vrátiť. Podľa Anthonyho „nebude chcieť Hamilton na trati Maxa ani len vidieť“.

„V tejto sezóne nechce nič iné než Verstappena zničiť,“ prehlásil Davidson. „Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše, Hamilton sa po minuloročnej Veľkej cene Abú Zabí cítil absolútne okradnutý. Chce sa vrátiť v dominantnom aute a nechce Maxa na trati ani len vidieť, tým som si istý.“

„Chce mu ukázať výfuk, zmiznúť v diaľke a získať svoj ôsmy titul majstra sveta,“ dodal.