logo F1online.sk

Podľa Teda Kravitza môže byť jediným Russellovým cieľom titul majstra sveta

George Russell a Lewis Hamilton
© Twitter/Silverstone
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2022

Na čo sa budete v novej sezóne najviac tešiť? Nové pravidlá, tesnejšie pretekanie alebo prekvapenia s nimi súvisiace? Experti britskej televízie Sky Sports majú iného favorita. Najviac sa tešia na vzájomné porovnanie Lewisa Hamiltona a Georgea Russella.

Kedy naposledy sme mali v polievke menom „nová formulová sezóna“ toľko korenia? Možno ešte nikdy predtým. Minuloročné finále v Abú Zabí, nový pretekár v Mercedese, do toho úplne nové pravidlá a nové monoposty. Dá sa povedať, že takmer všetky úsečky sezóny 2022 sa prelínajú v jednom bode, v bode s menovkou Lewisa Hamiltona. Ten sa nebude musieť vysporiadať len s porážkou v Abú Zabí, ale aj novým kolegom a novým monopostom.

„Je skvelé to sledovať, George je plný energie a toto je jeho veľká chvíľa,“ prehlásil expert televízie Sky Sports a bývalý pretekár Anthony Davidson. „Dúfam, že jeho auto, do ktorého teraz naskočí, mu umožní bojovať vysoko. Latku mu pritom nastaví Lewis Hamilton, ktorý je tým najlepším meradlom, s ktorým sa v tomto športe dá porovnať.“

„Jazdec ako George si nič lepšie nemôže priať, ako meranie síl bok po boku s Lewisom a s rovnakým náradím v rukách. Toto je okamih, kedy naozaj uvidíme, či je dosť dobrý,“ hovorí Davidson.

Súboj dvoch britských generácií, 23-ročný Russell proti 37-ročnému Hamiltonovi. Anthony je presvedčený, že obaja budú „určite tvrdo bojovať“.

Jeho kolega Karun Čandhok ho v superlatívoch nasleduje a zo súboja pilotov Mercedesu je podobne nadšený. „Toto je pred štartom sezóny tá najvzrušujúcejšia vec. Bude George prekvapený tým, aký dobrý Lewis je? Alebo to bude opačne?“ pýta sa Ind.

S novými pravidlami sa môže rozloženie síl na rošte významne premiešať. Mercedes nemusí byť v Bahrajne tým najsilnejším tímom, hoci sa vo všeobecnosti očakáva, že bude. „Russell si musí ísť po titul, no nie? Ak ste pilotom Mercedesu, musíte mať jediný cieľ,“ prehlásil ďalší expert Sky Sports Ted Kravitz.

Pritom ešte ani nevieme, či Lewis vôbec bude pokračovať. Po udalostiach z Abú Zabí možno nebude v tom najlepšom psychickom rozpoložení, na čo budeme tiež veľmi zvedaví. „To je ďalšia vec, s ktorou sa Hamilton bude musieť vyrovnať,“ povedal Kravitz.

„Musí sa dostať skrz bolesť, ktorú mu spôsobilo Abú Zabí a FIA ho musí uistiť, že všetko bude fér. Taktiež sa musí vysporiadať s novým tímovým kolegom a Maxom Verstappenom, ktorý bude mať obrovskú sebadôveru,“ dodal Kravitz.