logo F1online.skF1online.sk

Vasseur stanovil Alfe Romeo siedme miesto ako „slušný cieľ“

Alfa Romeo C42
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 2. 2022

Nedá sa ubrániť dojmu, že tím Alfa Romeo je s vývojom pozadu. Neskoré predstavenie lakovania, slabá spoľahlivosť na predsezónnych testoch a nevýrazné časy, tak sa dá zatiaľ zhodnotiť rok 2022 v podaní tímu z Hinwilu, ktorý si pred štartom novej sezóny nekladie žiadne privysoké ciele.

Asi nebudeme nijak tajiť, že Alfa Romeo v minulom roku nenaplnila očakávania. Tím vlani zahodil veľké množstvo bodov a na rozdiel od Williamsu svojimi príležitosťami pohrdol. Napriek tomu, že v Hinwile rýchlo „odpísali“ rok 2021 a sústredili sa na nové pravidlá, nie je ich doterajšie predstavenie nijak oslnivé.

Šéf Frédéric Vasseur je optimistický, avšak z jeho slov nesrší sebadôvera. Ako cieľ pre svoj tím stanovil siedme miesto v Pohári konštruktérov. „Zlepšenie je tou najdôležitejšou vecou. Treba sa neustále zlepšovať a znížiť stratu na tých najlepších na rošte,“ povedal Vasseur.

„Vlani sme mali slabú sezónu a skončili celkovo na deviatom mieste. V tomto roku si chceme počínať omnoho lepšie, ale tiež chcem znížiť stratu po stránke čistej výkonnosti, pretože čísla sú odrazom reality pre ľudí v továrni. Povedal by som, že siedme miesto by bolo slušným cieľom,“ myslí si Vasseur.

Napriek novým pravidlám a zavedeniu rozpočtového stropu nemá šéf Alfy Romeo žiadne ilúzie. Top tímy zostanú top tímami, aj keď sa ich výhoda možno bude časom zmenšovať. „Toto je prvýkrát, čo sa auto vyvíja a produkuje v podmienkach rozpočtového stropu. Myslím si, že veľké tímy si zrejme ponechajú svoju výhodu, takže musíme zostať realistickí.“

„Vieme, že sme svoj vývoj zastavili pomerne skoro a plne sa sústredili na rok 2022. Uvidíme teda, či zožneme plody tohto rozhodnutia,“ uzavrel Vasseur.

Súvisiace články

Diskusia