logo F1online.sk

Alonso: Ferrari vyzerá byť najrýchlejšie

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 2. 2022

Za nami je prvá časť predsezónnych testov, ktoré priniesli množstvo zaujímavých okamihov. Dianie v Barcelone však neprinieslo príliš viac svetla pokiaľ ide o rozloženie síl v štartovom poli. Napriek tomu už viacerí vyrukovali so svojimi favoritmi. Pre Fernanda Alonsa je tým najväčším Ferrari.

Jeho tímu Alpine sa v Katalánsku príliš nedarilo, bez funkčného DRS a s technickými problémami sa nepohyboval na čele. Naopak Ferrari bolo prakticky neustále viditeľné, neustále na trati a neustále rýchle. Možno práve to presvedčilo španielskeho pretekára, aby vyrukoval so svojim favoritom.

„Zdá sa, že Ferrari má najrýchlejšie auto, čo je istotne prekvapujúce,“ povedal Alonso pre denník Marca, na ktorý odkazuje portál PlanetF1.com. „Pre Carlosa Sainza a celé Španielsko to sú skvelé správy.“

Fernando však nezabúda ani na hlavného šíriteľa tejto „Ferrari propagandy“, ktorým je, ako sme si už zvykli, Mercedes. Ten v závere testov nasadil aj najmäkšie pneumatiky a zajazdil najrýchlejšie časy barcelonského trojdnia. „Mercedes sa tiež ukázal byť rýchly,“ poznamenal Alonso.

Ten sa pozastavil aj pri jednom z mladíkov, ktorý sa mu očividne veľmi pozdáva. Je ním pilot Haasu Mick Schumacher. Sympatie k o osemnásť rokov mladšiemu Nemcovi nijak neskrýva a dúfa, že jedného dňa bude vyhrávať.

„Micka mám naozaj rád. Je to nielen veľmi talentovaný pretekár, ale mám ho rád aj ako človeka,“ povedal Alonso. „Myslím, že mal náročný prvý rok, keďže Haas nebol vôbec konkurencieschopný.“

„V tejto sezóne je však všetko nové a Haas môže byť konkurencieschopným monopostom. Ak sa to podarí, tak si myslím, že Mick ukáže viac z toho, čo skutočne dokáže. Má pred sebou skvelú budúcnosť a nie kvôli menu Schumacher na svojej prilbe,“ hovorí majster sveta z rokov 2005 a 2006.

S otcom mladého Schumiho zviedol Fernando viacero súbojov, takže je trochu symbolické, že teraz preteká s jeho synom. Kebyže sa mu tak ešte pripodobil aj výsledkami… „Pre šport by bolo špeciálne, keby sme meno Schumacher videli opäť na pódiu, prípadne keby vyhralo preteky a bojovalo o titul. Bola by to veľká vec a dúfam, že sa to čoskoro stane,“ povedal Alonso.

Súvisiace články