logo F1online.sk

Alonso neprestáva ohromovať Häkkinena: Skôr či neskôr bude opäť vyhrávať

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2022

Dvojnásobný šampión Mika Häkkinen zložil veľkú poklonu ďalšiemu dvojnásobnému majstrovi sveta Fernandovi Alonsovi. Šampión z rokov 1998 a 1999 dokonca s veľkou sebadôverou prehlásil, že Alonso „bude opäť vyhrávať“. Nové monoposty mu vraj skvelo sadnú.

Koniec koncov, presne preto sa španielsky šampión do Formuly 1 vrátil. Nechce jazdiť v strede poľa, nechce „iba jazdiť vo Formule 1“, ale s jeho talentom musí mať len tie najvyššie ciele. „Fernando ma neustále ohromuje. Vieme, aký je motivovaný, aký je fit, ako miluje motoršport. Dokážem si predstaviť, že bude opäť vyhrávať,“ hovorí Häkkinen.

„Nie je vo Formule 1 preto, aby bol len do počtu. Chce vyhrávať a ja si myslím, že sa mu to aj podarí. Podľa mňa bude vo Formule 1 skôr či neskôr vyhrávať.“

„Som si istý, že vo svojom súčasnom tíme môže vyhrať, ak využijú alebo budú chcieť využiť prostriedky, ktoré majú. Nečudoval by som sa teda, keby rok 2022 bol rokom, kedy uvidíme Alonsa vyhrávať,“ dodal Häkkinen.

Avšak čo majstra sveta z rokov 1998 a 1999 vedie k takémuto pevnému presvedčeniu? Veď zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že Alpine by mohol mať tie najvyššie ambície a ani samotný tím nepristupuje k nadchádzajúcej sezóne ako k majstrovskej. „Hovorím to preto, že tohtoročné monoposty a tohtoročné pravidlá sú nastavené extrémne odlišne v porovnaní s minulým rokom,“ povedal Häkkinen.

„Sú omnoho viac nevyspytateľné a omnoho viac kĺžu. V zákrutách nemáte toľko prítlaku, takže musíte mať auto dobre pod kontrolou a musíte byť agresívnejší, aby ste do pneumatík dostali teplotu.“

„Ak sa pozriete na Fernandov jazdecký štýl a jeho výkony, nebol by som prekvapený, keby nové pravidlá jeho štýlu sadli,“ dodal Häkkinen.