logo F1online.sk

Pérez je aj napriek technickým problémom spokojný

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 2. 2022

Sergio Pérez si štart do novej sezóny určite takto nepredstavoval, najmä nie po bezproblémových jazdách Maxa Verstappena v stredu. Mexičan totiž musel hodnú chvíľu prečkať v garáži, zatiaľ čo sa mu mechanici snažili spojazdniť auto.

Max Verstappen mohol byť so svojím dňom nadmieru spokojný; odjazdil 147 kôl, čo bolo spomedzi jednotlivcov jasne najviac. Sergiovi Pérezovi sa však podarilo prejsť len približne polovičné množstvo kilometrov. Počas dňa totiž narazil na technické problémy.

Kvôli nim zastavil na trati a spôsobil jednu z dnešných červených vlajok. Maršáli museli auto naložiť a následne odtiahnuť do boxov. Spočiatku sa hovorilo o problémoch s elektronikou a prevodovkou, no podľa nemeckého Speedweeku bolo skutočnou príčinou skôr palivové čerpadlo.

Tak či onak, Sergio Pérez kvôli opravám stratil dve hodiny. “Trvalo to dlhšie, než sme čakali, ale to je v pohode. Ešte stále je skoro a je dobré, ak sa tieto veci prihodia na testoch. V rámci času, ktorý sme mali k dispozícii, sme sa toho dosť naučili, takže som spokojný.”

Red Bullu vo štvrtok dorazila aj zásielka nových súčiastok, ktoré mal postupne testovať. Jednotlivé balíky však porovnávať nechcel, jeho tím totiž skúšal všakovaké nastavenia, a tak si najskôr bude musieť poriadne utriediť dojmy.

“Skúšame veľmi rôzne veci, nazbierali sme veľa dát, na ktoré sa budeme musieť pozrieť. Na brífingoch bude dôležité ísť do hĺbky a my musíme dať inžinierom čo najviac spätnej väzby,” konštatuje Mexičan, ktorý sa v piatok bude musieť podeliť o monopost so svojím kolegom.

Dopoludnia bude jazdiť Verstappen, popoludní Pérez. Zhodou okolností je práve na piatkové popoludnie naplánovaný test pneumatík do dažďa; počas obedňajšej prestávky sa budú po okruhu premávať cisterny s vodou. Bude to užitočné? A ako veľmi sa Pérez teší? Odpovedal so smiechom: “Dúfam, že to rýchlo vyschne!”