logo F1online.sk

Michael Masi je viac ako schopný nahradiť Charlieho Whitinga, znie z Red Bullu

Christian Horner, Adrian Newey, Jonathan Wheatley
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 2. 2022

Pred nami sú rozhodujúce týždne. Ak mieni FIA rozhodnúť o zmene vedúcej štruktúry riaditeľstva pretekov, musí sa tak stať v najbližších týždňoch. Na úvodnom podujatí sezóny v Bahrajne už musíme mať jasno. Ako to napokon bude vyzerať sa určite dozvieme, v tíme Red Bull sú však presvedčení, že Michael Masi dokáže svoje úlohy zastať, ak dostane primeranú podporu.

Nástupca Charlieho Whitinga má po skončení poslednej sezóny obrovský zástup kritikov, ktorí žiadajú jeho hlavu. FIA však pri hľadaní nového riaditeľa pretekov nemá úplne najjednoduchšiu úlohu, keďže im chýba dostatočne kvalifikovaná i ochotná náhrada.

„Charlie mal rešpekt, bol konzistentný vo svojom rozhodovaní aj pri jednaní s ľuďmi,“ povedal športový riaditeľ Red Bullu Jonathan Wheatley v podcaste The Jack Threlfall Show.

„V tomto smere to bol naozaj výnimočný muž. Myslím si, že FIA si až postupom času uvedomila, aké náročné je nahradiť niekoho takého. Podľa mňa, ak dostane Michael Masi tú správnu podporu, je viac ako schopný to dokázať,“ dodal Wheatley, pre ktorého je komunikácia s riaditeľom pretekov denným chlebom.

„Na osobnej úrovni je Michael naozaj milý chlapík, čo mu pri jeho práci veľmi nepomôže. Avšak počúva a snaží sa zo seba vydať to najlepšie,“ dodal športový riaditeľ Red Bullu.

Ďalšie problémy riaditeľovi pretekov priniesla samotná Liberty Media, ktorá sa v roku 2021 rozhodla začať s vysielaním komunikácie medzi ním a tímami. Spočiatku to prinášalo naozaj veľkú publicitu, ktorá sa však v Abú Zabí obrátila proti Formule 1, a tak sa teraz hovorí o jej konci.

„Osobne si myslím, že bolo chybou vysielať komunikáciu medzi tímami a riaditeľom pretekov,“ prehlásil Wheatley. „Tímy Michaela podporovali a on podporoval tímy. Navzájom sme spolupracovali, no celé to skončilo v momente, keď sa to začalo vysielať. Boli situácie, kedy som bol trochu frustrovaný a povedal veci, ktoré som povedať nemal.“

Súvisiace články